Skaitymai žvakučių šviesoje

Lapkričio 15 d. Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko projekto „Norden“ organizuojama kasmetinė, tradicinė šviesos ir knygos šventė. Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja – populiarinti literatūrą, garsinį knygų skaitymą, senas šiaurės šalių tradicijas. Anksti ryte į skaitymus vaikams „Auštant“  atkeliavo 4 kl. mokiniai su mokytoja Egle Žemaitiene. Jaukioje žvakučių šviesoje bibliotekininkė Rūta papasakojo apie Šiaurės šalių literatūros savaitę, šalių vėliavas ir sostinės. Vėliau vaikai skaitė tekstą iš Karin Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“. Skaitydami  apie jūrą vaikai įsivaizdavo daug mažų laivelių su perlų ieškotojais. Perskaičius privalomą tekstą mažieji lankstė iš popieriaus laivelius, puošė  juos vėliavėlėmis ir rašė šalies pavadinimą, į kurią norėtų plaukti.

 Po kūrybinių dirbtuvėlių galima buvo  apžiūrėti Ignalinos mokyklos  „Šaltinėlis“ piešinių parodą „Herojai iš knygų“ ir literatūros parodą „Šiaurės šalių literatūros lobiai“.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.