Šiaurės šalių literatūros skaitymai Didžiasalio bibliotekoje

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais,  Didžiasalio biblioteka prisijungė prie tarptautinio projekto „Šiaurės šalių literatūros savaitė“. Kadangi lapkritis yra vienas tamsiausių mėnesių ir dienos vienos trumpiausių, todėl skaitant knygas degančios žvakutės sukuria labai jauką ir malonią atmosferą.  Vaikams tokia skaitymo aplinka iš karto padarė įspūdį. Šių metų tema – Svajonės ir ilgesys, todėl buvo pasiūlytos ištraukos iš Karin Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“.

Lapkričio 18 d. 12 val. bibliotekininkės  Audronė ir Gintarė, kartu su trečios ir pirmos  klasės mokiniais iš Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos,  organizavo garsinį šios  knygos ištraukos skaitymą. Skaitove sutiko pabūti Aldona Misiūnienė.  Vaikai įdėmiai klausėsi ir, atrodo,  trumpam persikėlė į jūroje plaukiojantį laivelį su perlų ieškotoja. Perskaičius ištrauką, vaikai diskutavo apie patirtą įspūdį, svajones ir ilgesį.  Pirmokai spalvino savo svajonių balionus, o trečiokai dar varžėsi viktorinoje apie Šiaurės šalis. Vėliau ir jie pabandė nupiešti skaitytam tekstui iliustracijas . 

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.