Adventiniai skaitymai Vidiškių bibliotekoje

Kai pirmoji šalna pakanda lapus, o vėjas blaškosi  už lango, ateina Adventas. Gruodžio 9 d. Vidiškių biblioteka pakvietė vidiškiečius ir svečius į Adventinius skaitymus „Gruodžio baltoj tyloj sustojo laikas“.

Renginio pradžioje bibliotekininkė Dalė uždegė jau antrą adventinio vainiko žvakutę ir paskaitė R. M. Rilkės  eilėraštį „Adventas“. Adventas – laukimo, maldos ir susikaupimo metas. Šiuo laikotarpiu visi turėtume atsigręžti į žmoniškąsias vertybes, peržvelgti savo dvasinį gyvenimą, dažniau pabūti tyloje ir apmąstymuose. Stengtis padėti šalia esančiam žmogui, kuriam reikia pagalbos ar gero žodžio. Apie prasidėjusį adventą ir ateinančias Kalėdų šventes kalbėjo mokytoja Laimutė Šapokienė. Ji trumpai apžvelgė senovinius advento papročius, draudimus bei linksmybes, juos palygino su šio meto papročiais. Linkėjo ramaus advento ir džiugių Kalėdų. Elenutė Risakovienė skaitė eiles apie Adventą, Kūčias  bei pasakojimą apie artėjančias Kalėdas. Renginio svečias Vaidotas Židanavičius pasveikino su prasidėjusiu Adventu, padėkojo už  jaukią  renginio nuotaiką, palinkėjo visiems susirinkusiems ramaus  laiko šeimose, darnos ir geros sveikatos.

Visus, kurie susirinko į adventinius skaitymus, maloniai nustebino neseniai susikūrusio vokalinio merginų trio „Natos“, bei vokalinio moterų ansamblio ,,Svaja“ atliekamos dainos ir giesmės. Renginio metu skambėjusi gitaros muzika, dainos, prasmingi žodžiai visus sušildė ir sujungė nematoma gija.

Juk taip svarbu kartais sustoti ir tiesiog pabūti kartu…

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.