Kaip vaikai, kartu su kiškiu, mokėsi

Sausio 12 d. Ignalinos bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko  sensoriniai skaitymai vaikams „Išlaisvinti herojai pagal Nicolos Kinnear knygą „Kaip kiškis mokėsi drąsos“.  Skaitymuose dalyvavo Ignalinos Šaltinėlio mokyklos „Skruzdėliukų“  grupės vaikai ir auklėtojos.

Pirmiausiai, pasitelkiant pojūčius, buvo skaitoma kiškučio istorija. Vaikai galėjo pamatyti, išgirsti, pajausti, paliesti, vaidinti.  Kartu su istorijos herojumi kiškiu Leonu, žaidimo ir pokalbio forma, mažieji keliavo, patirdami nuotykius ir padėdami  išmokti  jam būti drąsiu. Užsiėmimo metu vaikams atsivėrė knygų skaitymo malonumas, buvo plečiamas akiratis, turtinamas žodynas, lavinami sensoriniai pojūčiai ir gerinami bendravimo įgūdžiai.

Po skaitymų vaikai lipdė sausainius iš plastilino, šoko, žaidė žaidimus,  susipažino su naujausiomis knygomis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.