Ceikiniuose paminėta Sausio 13-oji

Laisvės gynėjų dienai skirti renginiai Ceikiniuose prasidėjo iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“,  vėliau vyko minėjimas. Laikydamiesi visų vyriausybės nurodymų dėl COVID-19 situacijos visi susirinkome paminėtini svarbios datos ir pagerbti kovojusius už laisvę, žuvusius tą lemtingą 1991 metų sausio 13-osios naktį. Minėjimą pradėjome Lietuvos himnu, kurį vedė Janina Tuskenienė. Po iškilmingo himno giedojimo prisiminėme ir apžvelgėme trumpai sausio 13-osios įvykius, tylos minute pagerbėme žuvusiuosius. Sveikinimo žodį tarė Ceikinių seniūnas Saulius Zabolevičius. Muzikinius sveikinimus Laisvės gynėjų dienai skyrė jaunimo grupė „DivErsa“, folkloro kolektyvas „Serbenta“. Raminta Dudėnaitė į visus prabilo Paulavičiaus eilėmis „Ne raudonai upės tekėjo“. Jau tapo tradicija išgirsti ir mūsų vietinės, ceikiniškės, Rimos Kindurienės eiles – šį kartą Lietuvai ji paskyrė labai jautrų ir gražų eilėraštį.

Po minėjimo IRKC Ceikinių padalinyje persikėlėme į biblioteką, vyresn. bibliotekininkė Ona Martinėnienė visus pakvietė pažiūrėti filmą. „Mes dainuosime“ – tai vaidybinis pilnametražis filmas, apie 1991 metų Sausio 13-osios įvykius Lietuvoje. Filmas pasakoja kelių šeimų istoriją, sausio 12-osios vakarą skubėjusių iš Ignalinos, Klaipėdos, Kauno ir Medininkų, kad galėtų prisidėti ir ginti savo šalies vardą Vilniuje, prie Televizijos bokšto ir Parlamento rūmų.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.