Vidiškių dvare – renginys, skirtas rašytojai Ievai Simonaitytei atminti

Sausio 23 d. 14 val. Vidiškių dvare vyks teatrinė-muzikinė impresija „Buvau! Mylėjau!”, dedikuota talentingai prozininkei Ievai Simonaitytei.

2022-ieji – Ievos Simonaitytės metai. Šiemet sukanka 125-eri metai, kai gimė rašytoja Ieva Simonaitytė, autobiografinių apysakų ir romanų kūrėja, savo kūriniuose vaizdavusi išskirtinius lietuvninkų likimus ir garsinusi Klaipėdos krašto etnografinį savitumą. 

Programoje per I. Simonaitytės kūrybą (ištraukos iš romano ,,Vilius Karalius” bei apysakos „Pikčiurnienė”), jos gyvenimo faktus, prisiminimus skleidžiasi netikėtas, nežinomas aistringos moters ir genialios rašytojos portretas.

Renginyje dalyvauja:

Virginija Kochanskytė – aktorė, rašytojos I. Simonaitytės literatūrinės premijos laureatė

Egidijus Bavikinas – tarptautinių konkursų laureatas, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas

Beata Vingraitė – pianistė

Organizatoriai ir partneriai:

Ignalinos rajono viešosios bibliotekos Vidiškių ir Naujojo Daugėliškio filialai

Europe Direct Visaginas

Vidiškių dvaro savininkas Kęstutis Mozeris

Renginys nemokamas. Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Prašome laikytis LR Vyriausybės patvirtintų COVID-19 saugumo reikalavimų (dėvėti respiratorius).

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.