Biblioteka šventė Laisvę

Vasario 16-oji – ypatinga istorinė diena Lietuvai, ši data daug reiškia valstybei ir kiekvienam iš mūsų, todėl visi ją minime, galbūt skirtingai, tačiau iš širdies. Vasario 15-tą Ignalinos viešoji biblioteka, minėdama Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, visus kvietė švęsti Laisvę. Nuo ryto bibliotekoje šurmuliavo Ignalinos gimnazijos antrokėliai, jie ne tik domėjosi knygomis apie Vasario 16-ąja, bet ir kūrė koliažus, kokia yra jų Lietuva. O ji yra ypatinga – graži, kupina spalvų, gerų žmonių, stipriai plakančių širdžių. Bibliotekoje ne vienerius metus šios šventės proga veikia Gyvasis mikrofonas, mažieji Tėvynei Lietuvai skyrė gražiausias poetų eiles, tispalviais paukštukais puošė bibliotekos obelaitę. Šventė vaikams buvo įsimintina ir prasminga.

Vėliau bibliotekos ir lankytojai džiaugėsi ansamblio „Iš Širdies“ (vad. Loreta Kuksėnienė)  dainomis. Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos mokiniai, kviesdami visu miesto gyventojus ir svečius šią ypatingą dieną švęsti vieningai, dovanojo nuostabią programą. Klausytojus sužavėjo jaunieji saksofonininkai Kernius Šilas ir Vytis Šidlauskas, smuikininkė Medeina Kutraitė, kanklininkė Liepa Jankauskaitė,  jaunieji pianistai Ignas Baltaduonis ir Gustautė Zenkutė, gitaristas Žymantas Ivanauskas, fleitininkas Kostas Kutra bei merginų vokalinis ansamblis. Savo kūrybos dainas dovanojo Oskaras Kliauga. Muzikantai atliekamais kūriniais tarsi kvietė puoselėti patriotiškumo jausmą, gerovę, vienybę.

Vakare susirinkusiems kraštietis Kazimieras Jakutis dovanojo poezijos muzikos vakarą SAVA KRAŠTA ŽMANĖM.

Biblioteka kviečia visus žengti žingsnelį link svajonių, nepabijoti jų įgyvendinti, švęsti Vasario 16-ąją vieningai – pasipuošti geltona–žalia–raudona, iškelti Lietuvos trispalves, prisiminti svarbius Lietuvai įvykius ir švęsti Laisvę!

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.