Skaitytojų klubo susitikimas

Vasario 19 dieną vyko Gilūtų bibliotekos skaitytojų klubo „Puslapis“ aktyviausiųjų skaitytojų susitikimas. Klubo nariai, perskaitę Irenos Buivydaitės knygą „Mėnesiena ir tu“, susibėgo apie ją pasikalbėti. I. Buivydaitės knygos – vienos populiariausių bibliotekoje. „Mėnesiena ir tu“ – keturiolikta, naujausia šios rašytojos knyga. Skaitytojai mėgsta tokias knygas, ypač vyresnio amžiaus moterys, jos lengvai skaitomos, su laiminga pabaiga. Nijolei ir Oksanai patinka, kad knygose veikėjų vardai yra lietuviški, lengvai įsimenami. Veiksmas taip pat vyksta Lietuvoje, aprašomos gražios krašto vietovės, saulėlydžiai, mėnesienos, jūros pakrantės… Paprastos gyvenimiškos istorijos, kur kiekvienas randa save, išgyvenimus ir viltį, kad viskas susiklostys gerai. Juozui ši knyga nepatiko, jis labiau mėgsta tikrais faktais paremtas, istorines knygas. Bet taip ir turi būti, juk visi esame skirtingi.

Šiuo metų laiku, artėjant pavasariui, nuspręsta prisiminti, iš naujo perskaityti Kristijono Donelaičio „Metus“. Šios knygos nelaikėme rankose nuo mokyklos baigimo.

Vida Girdžiušienė,
Gilūtų filialo vyresn. bibliotekininkė

Ši veikla vykdoma, įgyvendinant tarptautinį ERASMUS+ projektą „Europa skaito ir kuria. Pirmoji Europos skaitmeninė knygų anonsų ir suaugusiųjų kūrybinių išraiškų biblioteka”. Sutrumpintas projekto pavadinimas gali būti „EU-READ&ART”. Lietuviškai – „Europa skaito ir kuria“.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.