Susitikimas su Algiu Jakštu

Kovo 11 d. Rimšės ir Meikštų bibliotekų skaitytojų klubų nariai susitiko su fotomenininku ir poetu Algiu Jakštu. Skaitytojai tam rengėsi. Bibliotekininkės paraginti, iš anksto susipažino su poeto kūryba. Bibliotekose nemažai autoriaus knygų ir jos yra skaitomos, o laukiant renginio  tapo ypač populiarios.

Poetas atvyko į Rimšėje vykusią šventę, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Susirinkusieji pakiliai nusiteikę kartu sugiedojo Lietuvos valstybės himną, visus sveikino IRKC Rimšės padalinio vadovė Svetlana Panavienė, o Rimšės bibliotekininkė Jolanta Žuromskienė  pristatė svečią ir jo kūrybą.

Poetas sužavėjo visus susirinkusius – savo eiles jis deklamavo iš atminties, sugėdamas paliesti kiekvieną žmogų, pažadinti daug įvairių emocijų.  Daug išminties, meilės ir gyvenimo filosofijos Algis Jakštas perteikia kartais labai paprastais, visiems suprantamais žodžiais. Kai kurios eilės skambėjo itin laiku – apie laisvę, gyvenimo prasmę, nykstančius kaimus, tėviškę. Poeto eilėraščius papildė gražios dainos – muzikinius kūrinius atliko Algirdas ir Gintautas Juodagalviai.

Dar ilgai po renginio buvo bendraujama, visiems norintiems poetas  padovanojo savo knygų. Kadangi Algis Jakštas ne tik poetas, bet ir žymus fotografas, surengęs daugiau nei 100 įvairių parodų tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje,  sutarta,  kad ateityje pamatysime ir jo fotografijas.

Rimšės ir Meikštų bibliotekų filialų vyresn. bibliotekininkė Jolanta Žuromskienė

Benediktos Jakštienės nuotraukos

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.