Tausojam save

Šiandien kovo 18 dieną 11 val. vyko susitikimas su Aukštaitijos NP ir Labanoro RP direkcijos Biologinės įvairovės skyriaus vyr. specialistu Andrejumi  Gaidamavičiumi „Tausojam tave“. Šis susitikimas buvo skirtas paminėti Žemės dienai. Andrejus su Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos Naujojo Daugėliškio skyriaus mokiniais susitiko prie mokyklos upelio. Įdomu tai, jog šis upelis vis dar neturi pavadinimo, net senieji Naujojo Daugėliškio gyventojai nežino kaip jis vadinasi. Andrejus Gaidamavičius mokiniams pasakojo apie vandens išteklius. „Per tą valandą, kai vyko mūsų renginys, pasaulyje nuo užteršto vandens jau mirė 200 vaikų“, – kalbėjo svečias. Pasisėmęs vandens iš upelio, pasiūlė eiti į biblioteka ir ten atlikti nitratų ir nitritų testus. Rezultatai nustebino, pasirodo, pavirinus šį vandenį galima gerti, nitritų neaptikta.

Mokiniams labai patiko bendravimas, daug sužinojo, o ir patys atsakė į daugelį klausimų. Pavyzdžiui Domantas Petkelis  labai išsamiai atsakė iš kur žemėje galėjo atsirasti vanduo.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.