Kaimynų fotografijų paroda

Balandžio 5 dieną Ignalinos viešojoje bibliotekoje viešėjo Zarasų fotografų klubo ,,Ežerų žemė“ nariai, atvežę parodą ,,Akimirksnių dėlionės“. Ignalinai prisistatė Rimantas Bikulčius, Algimantas Navickas ir Gitana Kavaliauskaitė. Dainomis džiugino muzikantas ir dainų kūrėjas Simonas Navickas. Pasakota apie klubo veiklą, kūrybines patirtis, buvusias parodas, išleistus albumus.

Nors eksponuojamoje parodoje yra tik po keturias autorių fotografijas, tačiau labai daug jų, palydint meniškus vaizdus lituanistės Gitanos poetiniu žodžiu, parodyta ekrane. Galėjai gėrėtis tobulais gamtos paveikslais, stebuklingais rytų ir saulėlydžių pasirodymais, šviesos ir šešėlių paslaptimis… Tai buvo graži proga trumpam stabtelėti, nurimti, matyti, klausyti ir nustebti, nes, kaip minėta, mes vis stokojame laiko gyventi, o kūryba ne tik išsaugoja akimirkos grožį, bet ir telkia, vienija taikai ir gėriui…

Į klubą ne taip seniai susibūrė 7 fotografai, dauguma jų – profesionalai. Susibūrė tikėdamiesi gražių veiklų, susitikimų, įdomių projektų.  Džiaugtasi trimis parodomis, planuojama išvyka į Daugpilį. Na, o ignaliniečiai kviesti pasigrožėti nuostabiomis Zarasų krašto gamtos vaizdų ir miesto panoramų akimirkomis. Bibliotekai dovanotas R. Bikulčiaus foto albumas ,,Zarasai ir zarasiškiai“, žiūrovams rodytas ir šio fotografo, Zarasų Ąžuolo gimnazijos direktoriaus albumas, kuriame, minint gimnazijos 100-metį, sudėti visų mokytojų meniški portretai, ekrane rodyti autoriaus darbai iš fotoparodos ,,Kitokia šviesa“.

Kolegų darbais pasidžiaugė ir renginyje dalyvavę fotografų klubo ,,Žalias skėtis“ nariai Bronius Šablevičius ir Algis Jakštas. Paroda bibliotekoje veiks iki balandžio 30 dienos.

Parengė Lina Kovalevskienė,
tel. (8 386) 51824, mob. 8 656 70424
el. p. lina.kovalevskiene@ignalina.lt

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.