Loreta Aleknienė – geriausia šalyje metų bibliotekos vadovė

Kas nevengia užsukti į biblioteką, mato ją pasikeitusią. Kažkada biblioteka buvo tyli ir paslaptinga knygų šventovė. Besikeičiantis laikas tiesiog nebeleidžia, kad būtų taip, kaip buvo. Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė drąsiai priėmė pokyčių iššūkius ir tapo geriausia bibliotekos vadove šalyje.

Balandžio 25-ąją Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusioje 22-ojoje Lietuvos bibliotekų savaitės iškilmingoje atidarymo ceremonijoje tradiciškai pasveikintos labiausiai nusipelniusios šalies bibliotekininkės. Geriausia šalies bibliotekininkė, jaunoji bibliotekininkė ir bibliotekos vadovė.

Džiugu, kad 2021 m. geriausia bibliotekos vadove pripažinta Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė. Padėką įteikęs kultūros ministras Simonas Kairys akcentavo, jog įvertintas aktyvumas, kūrybinės bei vadybinės idėjos, puikūs vadovavimo komandai įgūdžiai bei projektinės veiklos iniciatyvos. Vienas paskutiniųjų bibliotekos koordinuojamųjų projektų, labiausiai sudominusių visuomenę – tarptautinis projektas „Europa skaito ir kuria“.

Atsiėmusi apdovanojimą, L. Aleknienė džiaugėsi komanda ir dėkojo už patikėjimą ja ir pasitikėjimą. „Norėčiau padėkoti tiems, kurie prieš 15 metų patikėjo man bibliotekos vairą ir paskatino dirbti. Tai, kad Ignalinos vardas skamba čia ir dabar, aš esu dėkinga visiems man padedantiems ir palaikantiems. Kaip smagu, kai tvirtai jauti po kojomis žemę, kai kartu eini su ta komanda, kuri nebijo iššūkių..“,– dėkodama sakė L. Aleknienė.

Lina Raginytė

Linos Kovalevskienės nuotraukos

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.