Prisiminimai apie Paulių Širvį

Balandžio 28 d. bibliotekoje lankėsi Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos suaugusiųjų teatras „Juodai balta“. Ignaliniečiams aktoriai dovanojo spektaklį „Vis dar be pabaigos… Paulius Širvys“, Rimanto Šavelio atsiminimų knygos „Geriu žalią tylą“ motyvais, spektaklio režisierė Gražina Karlaitė.

Vakaro dalyviai dar kartą prisiminė melodingas P. Širvio eiles, pajuto nenusakomą jo poezijos jėgą. Spektaklio metu ištransliuoti skaudūs tauraus atlapaširdžio poeto išgyvenimai daugeliui suvirpino širdį. Buvo prisiminta poeto vaikystė, fronte patirtas siaubas, patiriama vienatvė, lydėjusi jį visą gyvenimą. Galbūt dėl to Širvio poezija yra tokia tikra, mylima, o poetas – nepamirštamas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.