Bibliotekoje pasitikta dar viena Loitos Reifonaitės knyga

Gegužės 12 d.  Ignalinos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta naujausia Lolitos Reifonaitės knyga  „Tas vingiuotas gyvenimo kelias“. Tai jau ketvirtoji literatės poezijos knyga. Pirmoji – „Veidai be kaukių“ pasirodė 2013-ais, antroji – „Sielos lietus“ gražiai pasitikta 2018-aisiais, 2019 metais buvo pristatyta trečioji poezijos knyga „Lengvų kelių nėra“.

Lolita yra Ignalinos viešosios bibliotekos literatų klubo „Lelija“ narė. Ji aktyviai dalyvauja klubo veikloje, susitikimuose dažnai skamba jos eilės. Literatės tekstų galima rasti trijose Ignalinos rajono literatų kūrybos rinktinėse „Aukštaitiškas kalbėjimas į širdį“, „Banguojantys žodžiai“, Ignalinos miesto 155-mečiui skirtoje „Ignaliniečių kūrybos rinktinėje“,  net 5-iuose almanachuose, rajono spaudos puslapiuose…

Lolita yra žemaitė, gimė Raseiniuose, Maironio apdainuotame krašte. Ignalinoje gyvena nuo 1985 metų. Kurti eiles pradėjo dar besimokydama trečioje klasėje. Jos poezijos kūrimui įtakos turėjo nuo mažens senelio įskiepytos gyvenimo vertybės.

Renginys prasidėjo muzikiniu kūriniu, kurį atliko Algirdas Juodagalvis. Lolita kalbėjo apie savo sunkų gyvenimą vaikystėje, apie meilę seneliams, broliui ir dukrai, apie sutiktus savo gyvenime gerus žmones. Jautrus eilėraštis buvo skirtas gydytojai Beatričei Karkliauskienei.

Naujoji knyga pasitikta atvirai ir nuoširdžiai bendraujant, besiklausant Lolitos Reifonaitės poezijos ir Algirdo Juodagalvio atliekamų dainų.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.