Garsiniai skaitymai bibliotekoje

Gegužės 25 dieną Vidiškių gimnazijos ketvirtos klasės  mokiniai ir jų auklėtoja Elena Abėciūnienė lankėsi Vidiškių bibliotekoje.  Su Vytauto Landsbergio knyga ,,Kiškis Pranciškus be abejo“ mokiniai susipažino pamokų metu, skaitydami ją drauge su savo auklėtoja. Bibliotekininkė Dalė trumpai apžvelgė rašytojo biografiją ir supažindino su išleistomis knygomis bei kuriama muzika, kurią galima rasti autoriaus svetainėje. Čia galima rasti paties rašytojo įgarsintų pasakų. Garsinio skaitymo  metu vaikai  aptarė, kas labiausiai šioje knygoje patiko, kas nuliūdino, ko iš šios knygutės galima pasimokyti. Jaunieji knygų mylėtojai ne tik patys skaitė, bet ir atidžiai klausėsi draugų skaitymo, atsakinėjo į bibliotekininkės klausimus.  Po skaitymų vaikai vienbalsiai  nutarė, kad ši linksma knygutė moko išminties, kad reikia mylėti ir gerbti draugus,  o ištikus bėdai visada atskubėti į pagalbą. Pamokų metu mokiniai piešė piešinius, kuriuose pavaizdavo pagrindinį kurinio herojų kiškį Pranciškų bei jo draugus. Piešiniai džiugins bibliotekos lankytojus.

Linksmai klegėdami, džiaugdamiesi gražia saulėta diena, vaikai išskubėjo į mokyklą. Vasara tuoj prasidės ir  mūsų visų laukia dar daug malonių akimirkų su knyga.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.