Pasakų terapija

Birželio 9 d. startavo Ignalinos viešosios bibliotekos projektas  „Pasakų terapija“. Keistuolių teatro ir teatro Atviras ratas aktoriai Marija Korenkaitė ir Eimantas Bareikis, pristatydami terapinę pasaką „Kartą Ūdriuose“, pakvietė  vaikus į knygos skaitymą pažvelgti kitaip. Skaitymuose dalyvavo Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos 2–3 klasių mokiniai.

Vaikai, kartu su aktoriais, tarsi nusikėlė į Udrių mišką, kuriame iš pažiūros vyksta paprastas miško žvėrelių gyvenimas. Staiga miško ramybę sudrumsčia paslaptingas skambutis. Dingo Meškutė. Išpainioti šią istoriją imasi detektyvas Lapinas. Ką sužino Lapinas kalbindamas kitus miško žvėrelius? Ar jam pavyks išspręsti šią bylą ir rasti Meškutę?

„Kartą Udriuose“ – tai terapinė pasaka, kuri mus moko būti jautriais, dėmesingais ir neskaudinti kitų, o patekus į bėdą, drąsiai ieškoti pagalbos ir žinoti, jog visuomet yra išeitis. Vaikai, kartu su detektyvu Lapinu, bandė išsiaiškinti paprastus, bet ne prastus dalykus apie meilę ir pagarbą vienas kitam.

Pasakų terapija – tai paveikus ir įtraukus biblioterapijos metodas suteikiantis vaikui skaitymo malonumą, koreguojantis elgesį, mažinantis psichologines problemas, stresą, suteikiantis galimybes saviraiškai. Profesionalių aktorių sukurtas programų turinys skatina vaikus domėtis, klausti, įvardinti savo jausmus, daryti išvadas, suvokti pasakos esmę. Terapinių pasakų inscenizavimas padeda  vaikams įsigilinti į veikėjo įvaizdį, praturtinti emocinę ir elgesio patirtį, skatina skaitymo kultūros populiarinimą.

Kiti projekto „Pasakų terapija“ renginiai vyks rudenį.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.