Aldonos Verbickienės tapybos darbų paroda Linkmenyse

Visą mėnesį Linkmenų bibliotekos ir IRKC Linkmenų padalinio sienas puošė Aldonos Verbickienės tapyti paveikslai. Visi einantys į seniūniją ir biblioteką grožėjosi nuostabiais gėlių ir peizažų vaizdais.

Liepos 8 dieną Linkmenų bibliotekoje vyko popietė, kuri buvo skirta kraštietės Aldonos Verbickienės tapybos darbų parodai „Gyvenimas gamtos apsuptyje“ pristatyti. Aldona kilusi iš Alytaus rajono,  jaunystėje pasirinko medicinos felčerės specialybę. Nuo 1980 m. gyvena Linkmenų kaime. Ji dirbo Antalksnės ir Linkmenų medicinos punktuose. Piešti mėgo nuo vaikystės. Pomėgis tapyti išliko iki šių dienų ir tai jos maloniausias laisvalaikio praleidimo būdas. Gamtos ir gėlių grožis atsispindi parodos  paveiksluose.

Renginį pradėjusi IRKC Linkmenų padalinio laisvalaikio organizatorė Marytė Alesionkienė citavo J. Marcinkevičiaus žodžius: ,,Talentas – dovana, kurią valdo žmogus. Bet niekas neprilygsta žmogaus atkaklumui, jo darbštumui. Sakoma, kad trečdalis talento sudaro instinktas, trečdalis – atmintis, ir trečdalį valia. Taigi visada visa kūryba priklauso nuo talento ir arba tu jį turi, arba ne.“

Apie save Aldona pasakojo mažai, juk visi atėję ją gerai pažįsta. Ji padeklamavo gražų eilėraštį apie žmogų ir jį supančią gamtą. Susirinkęs gausus jos talento gerbėjų būrys, nuoširdžiai dėkojo dailininkei už kūrybą, už nutapytus paveikslus, kuriuose atsispindi tikras gamtos grožis: žydi įvairiausios gėlės, malonūs širdžiai gamtos peizažai  primena matytus vaizdus.

Sveikinimo ir padėkos žodį tarė Linkmenų seniūnijos seniūnas Jonas Alekna, Linkmenų bibliotekininkė Danutė Daubarienė, kultūrinių veiklų  organizatorė Marytė Alesionkienė, VB direktorė Loreta Aleknienė, artimiausios kaimynės, Atalksnės kaimo gyventojos. Visi nuoširdžiai dėkojo jai už grožį, kuris atsispindi jos paveiksluose ir linkėjo viso, kas geriausia ir toliau nesustoti, o tapyti. Aldonos rankose pražydo dovanotos gėlės, visai kaip tapytuose jos paveiksluose. Renginyje akordeonu  grojo Sigitas Kirka,  Pati Aldona dėkojo Rimantui Lazauskui už padarytus paveikslams rėmelius,   nuoširdų, ačiū tarė visiems atėjusiems.

Aldonos Verbickienės tapybos darbų paroda dar veikia Linkmenyse.  Kviečiame  ją aplankyti visus, kurie dar nesuspėjo, ar gal tik dabar apie šią parodą sužinojo.

Danutė Daubarienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.