In memoriam Lolita Reifonaitė

Rugpjūčio 26 d. mus paliko Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos literatų klubo „Lelija“ narė Lolita Reifonaitė.

L. Reifonaitė gimė 1967-04-08 Raseiniuose. 1987 m. baigė Kapsuko O. Sukackienės pedagoginę meno mokyklą. Vėliau studijavo Utenos kolegijoje, Lietuvos edukologijos universitete. Daug dirbo švietimo ir kultūros srityje. Lolita tikėjo, kad kultūra yra raktas į patirtis ir rezultatus.

Ignalinoje gyveno nuo 1985 metų. Pirmoji literatės poezijos knyga – „Veidai be kaukių“ pasirodė 2013-ais, antroji – „Sielos lietus“ gražiai pasitikta 2018-aisiais. 2019 metais buvo pristatyta poezijos knyga „Lengvų kelių nėra“. O šiemet bibliotekoje sutikta dar viena poezijos knyga „Tas vingiuotas gyvenimo kelias“.

Lolita buvo aktyvi Ignalinos viešosios bibliotekos literatų klubo „Lelija“ narė. Dalyvavo literatų veikloje, susitikimuose skambėjo jos eilės, o jos poezija yra trijuose Ignalinos rajono literatų kūrybos rinktinėse. Tai „Aukštaitiškas kalbėjimas į širdį“, „Banguojantys žodžiai“ ir  „Ignaliniečių kūrybos rinktinė“, kuri skirta Ignalinos miesto – 155-mečiui.

Lolita buvo jautrus, šiltas ir lyriškas žmogus. Tokia ji išliks ir mūsų atmintyje…

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.