Varšuvoje dalintasi gerąja patirtimi

2022 m. rugsėjo 13–16 dienomis Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Išteklių formavimo ir inovacijų skyriaus vedėja Inga Besusparienė dalyvavo „Erasmus+“ programos  Tarptautinio bendradarbiavimo veiklos kontaktiniame seminare „Your actions matter! How to support refugees through adult education projects“ (liet. „Jūsų veiksmai svarbūs! Kaip padėti pabėgėliams vykdant suaugusiųjų švietimo projektus“), vykusio Varšuvoje, Lenkijoje.  Šio seminaro pagrindinis tikslas – profesinių ryšių užmezgimas abipusiams „Erasmus+“ suaugusiųjų švietimo projektams, orientuotiems į paramą pabėgėliams per neprofesinio švietimo veiklą, tinklų kūrimą, dalijimąsi gerąja patirtimi, idėjų aptarimą, ir naujų „Erasmus+“ suaugusiųjų švietimo projektų rengimą.

Pirmoji diena buvo skirta dalyvių susipažinimui.  Kiekvienas renginio dalyvis paruošė pristatymą apie savo įstaigą, miestą bei šalį, atsivežė savo šalį reprezentuojančio maisto. Tai padėjo užmegzti pokalbius apie tai, kaip įstaigos gali bendradarbiauti, ko galėtų išmokti vieni iš kitų.

Antroji diena buvo skirta KA1 mobilumų projektų bei KA2 strateginių partnerysčių galimybių pristatymui.  Varšuvos muziejaus darbuotoja parengė pranešimą ir pasidalino patirtimi, kaip jie dirba su pabėgėliais, kaip pasitelkdami paveikslėlius, moko lenkų kalbos.  Renginio moderatorius Paul Guest, pagal pirmines projekto idėjas, sukūrė komandas.  Susiformavusios komandos, dvi dienas žingsnis, po žingsnio rengė būsimus projektus. Struktūriškai, nepraleisdami nei vieno etapo, kūrė būsimo projekto gaires: išgrynino idėjas, galimybių medžius, dalinosi gerąja patirtimi, kėlė projekto tikslus, skirstėsi vaidmenis ir atsakomybes, pagrindines veiklas ir vizijas, siekiamą pokytį ir projekto teikiamą naudą.

Tarp rimtosios dalies, organizatoriai parengė komandos formavimo žaidimus, kurie dar labiau sustiprino komandas.

Ketvirtąją renginio dieną komandos pristatė savo projektų idėjas. Čia pat naudingų patarimų, pastabų dalyviams davė viso seminaro metu dalyvavę Lenkijos nacionalinės „Erasmus+“ programos suaugusiųjų švietimo srities specialistai. Renginys užbaigtas plojimais – sau ir būsimiems projekto partneriams bei išties puikiai savo darbą atlikusiems renginio organizatoriams.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.