Terapinė pasaka „Kelionė į pasaulio kraštą“

Rugsėjo 29 d. vyko Ignalinos viešosios bibliotekos projekto  „Pasakų terapija“ renginys. Jo metu, teatro vaikams „Pradžia“ aktoriai Paulė Giniotaitė ir Leonas Milius vaikams pristatė terapinę pasaką „Kelionė į pasaulio kraštą“. Renginyje  dalyvavo Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos priešmokyklinukai ir  Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos pirmokai.

Pasirodymo metu aktorių duetas sekė terapinę pasaką apie ančiuką, kuris labai norėjo sužinoti, kurgi teka upė. Mažylis buvo toks smalsus, kad leidosi į nežinomą kelią! Drąsą ir smalsumą keitė nuostaba ir net baimė, bet savo tikslą jis pasiekė. Terapinės pasakos metu aktoriai per žaidimus padėjo vaikams išjausti sekamą temą, patirti nuotykius, kartu su personažu išgyventi emocijas. Tai istorija apie augimą ir gyvenimo iššūkius. Pasirodymo metu vaikai patys tapo ir pagrindiniais, ir pagalbiniais personažais, kūrė garsines atmosferas, žaidė aktyvius žaidimus ir visi kartu padėjo ančiukui pasiekti tikslą.

Projektas „Pasakų terapija“ įpusėjo, lapkričio 16 dieną, kviesime pasiklausyti ir kartu su aktoriais pasekti dar vieną terapinę pasaką.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.