Meno banga Mielagėnuose

Ignalinoje banguoja ne tik ežerai. Čia sklinda ir „Meno bangos“. Jau šeštą kartą „Saulėtekio“ kaimo turizmo sodyboje prie Šiekščio ežero vyko kūrėjų rezidencija, šiemet  pavadinta „LYGIADIENIO LINK“.

Vieną spalvingais lapais pasidabinusią rugsėjo dieną (21 d.) kūrėjų rezidencijos dalyviai susitiko su Mielagėnų bibliotekos lankytojais.  Čia vyko Birutės Jonuškaitės kūrybos popietė „Apie žmones, knygas ir jų likimus“. Dalyvavo aktorius Eimantas Pakalka, pokalbį moderavo rašytoja Gintarė Adomaitytė.

Rašytojos Birutės Jonuškaitės romano „Maestro“  ištrauką skaitė aktorius Eimantas Pakalka. O pati rašytoja, lyg brangų kūdikį rankose laikydama savo kūrinį, kalbėjo apie kūrybą, atskleidė daug savo spalvingos biografijos faktų, atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Renginys vyko bažnyčioje, kad  svečiai pamatytų Mielagėnų šventovę – šv. Jono krikštytojo bažnyčią, čia patogiau ateiti ir globos namų gyventojams. Svečiai buvo sutikti ir išlydėti skambant vargonų muzikai, kunigas Marijonas Savickas papasakojo bažnyčios istoriją, kalbėjo apie ją puošiančius meno kūrinius.

Rima Misiūnienė, Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Mielagėnų filialo vyresn. bibliotekininkė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.