Įdomi popietė su Birute Žemaitiene

SONY DSC

Rudeniškai saulėtą  rytmetį Vidiškių bibliotekoje vyko renginys „Čia mano žemė“, skirtas Pagyvenusių žmonių dienai. Renginio viešnią Birutę Žemaitienę, buvusią ilgametę  mokytoją,  visuomenininkę,  garbingo amžiaus sulaukusią senolę šiltai priėmė į biblioteką susirinkę vidiškiečiai ir svečiai. Bibliotekininkė Dalė  susirinkusius pa­sveikino  eilėmis apie žmogaus ir rudens brandą, linkėdama gero laiko kartu.

Renginio viešnia Birutė Žemaitienė papasakojo savo gyvenimo istoriją. Nugyvenusi tikrai garbingą amžių senolė prisiminė  anuometinį gyvenimą,  senovines apeigas bei  savo gyvenimo mokyklas. Porino skaudžius ir linksmus  nutikimus bei  tikrus išgyvenimus. Birutė pasakojo apie tuometines lietuviškas mokyklas, spaudos bei knygų draudimą, kaip sunkiai ir slapčiomis  parsiveždavo knygų, iš kurių mokėsi  kaimo vaikai.

„Įdomų gyvenimą baigiu nugyventi, ir esu labai dėkinga likimui, kad leido sutikti daug garbių Lietuvos puoselėtojų“, – sakė Birutė Žemaitienė.

Pasibaigus susitikimui  nesinorėjo skirstytis, tad renginio dalyviai pratęsė pokalbį prie arbatos puodelio.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.