Mano širdis tik laisvės, laisvės troško, jai atidaviau visą savo gyvenimą

Ceikiniuose vyko kunigui, poetui, tremtiniui Kazimierui Vaičioniui atminti skirtas renginys „Mano širdis tik laisvės, laisvės troško, jai atidaviau visą savo gyvenimą“.  Šiemet, lapkričio 9 dieną, sukako lygiai 20 metų, kai jo nėra mūsų tarpe. Atmintyje jis išliko kaip šviesus, geras, kilnus žmogus – kunigas, visus pasitinkantis su šypsena veide, vaikus lepinantis „ananasiniais“ saldainiais, su „Kregžutės“ laikraščiu rankose… 

Minėjimo pradžioje buvo aukotos šv. Mišios, kurių metų kalbėta ir apie patį Kazimierą Vaičionį, jo gyvenimą, nuveiktus darbus. Vėliau sveikinimo žodžius tarė seniūnas Sauliaus Zabolevičiaus, prisiminimais dalinosi kunigo dukterėčia Virginija Mikalauskienė, mokinė Jolanta Griškevičienė, buvo rodomi vyresn. bibliotekininkės Onutės Martinėnienės sukurti videofilmukai apie K. Vaičionį. Muzikinius kūrinius atliko kolektyvas „Serbenta“, bei Jolanta Griškevičienė. Kazimiero Vaičionio eiles skaitė jaunoji skaitovė Lukrecija Bunoraitė. Vyresn. bibliotekininkei Onutei pavyko atkurti ir išsaugoti garsinius įrašus, tad bent trumpam galima buvo išgirsti kunigą skaitant savo eiles. 

Daug jautrių, tikrų ir šiltų akimirkų minėjimo metu sujaudino ne vieną parapijietį. Smagu buvo sulaukti svečių, kurie leidosi į tolimą kelionę, kad pagerbtų K. Vaičionio atminimą. 

Po minėjimo ant kapo uždegtos žvakutės, vėliau kaimo seklyčioje vaišintasi šilta arbata ir gardžiais pyragais. 

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.