Tverečiuje pristatyta knyga „Advokatas Petras Kudaba“

Tverečiaus bibliotekoje vyko knygos „Advokatas Petras Kudaba“ sutiktuvės.  Petras Kudaba kilęs iš Ignalinos rajono Pečiurkų kaimo. Anuomet Pečiurkos priklausė Tverečiaus apylinkei, todėl ir sutiktuvės surengtos Tverečiaus bibliotekoje.  Tverečėnams  Petras Kudaba – kraštietis, kitiems – žinomas advokatas, o šeimai – tėtis, senelis… Pristatyti knygą  ir pasidalinti prisiminimais apie gerbiamą Petrą į biblioteką atvyko dukra Jūratė,  anūkai  Kristijonas, Martyna, Martynas, Šarūnė bei knygos sudarytoja Inga Liutkevičienė.

Knygoje atskleidžiama advokato Petro Kudabos asmenybė, kuri buvo vienokia  šeimoje, kitokia darbe ar kompanijoje. Knygoje, o ir susitikimo metu, akcentuotas ypatingas ryšys su anūke Šarūne, kuriai pasisekė pavergti senelio širdį. Anūkas Martynas, būdamas dar vaikas, pastebėjo, kad senelis ilgai dirba užsidaręs. Jau po advokato mirties Martynas surado tikrą lobį – pradėtą rašyti knygą. Kurį laiką jis audė mintį, kad kaip nors išleisti senelio ilgų metų darbą. Čia jam padėjo knygos sudarytoja  Inga Liutkevičienė, kuri, kol buvo sudaroma ir leidžiama knyga, tapo ko ne šeimos nare.

Labai smagu, kad tarp renginio dalyvių buvo Izolda Česūnienė, kilusi iš Pečiurkų kaimo. Jai vaikystėje teko pažinti Petrą Kudabą kaip mokytoją, kurio dėka ji pradėjo lankyti mokyklą  ne nuo pirmos, o nuo antros klasės. Moteris dar ir dabar  puikiai prisiminė dainą ir eilėraštį, kuriuos anuomet išmokė Petras – jos  pirmasis mokytojas.

Jei nedomina  advokato Petro Kudabos asmenybė, knygoje apstu krašto istorijos. Juo labiau, kad šią knygą galima ne tik skaityti, bet ir klausytis,  Aktorius Giedrius Arbačiauskas  įskaitė garso takelį. Knygos „Advokatas Petras Kudaba“  nerasite knygynuose, tai nekomercinis leidinys. Ieškokite tik bibliotekose.

Visada džiugu, jei renginius kas nors remia. Jau ne pirmą kartą Tverečiaus ir Didžiasalio bibliotekos renginius gėlėmis paremia „Jūratės gėlės“.  Bibliotekininkės Jums dėkingos!

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.