Vaikams papasakota jautri istorija

Lapkričio 16 d. Ignalinos bibliotekoje vyko trečiasis projekto „Pasakų terapija“ renginys. Pasižiūrėti Paulius Valaskevičiaus ir Deimantės Ponelytės-Valaskevičienės atliekamos, pagal rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus knygą „Akmenėlis“ parengtos terapinės programos atėjo Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos trečiokai (pradinukai).  Knyga „Akmenėlis“ – apie Vilniaus getą ir Holokaustą, palietusį visą Europą. Knygų šia tema yra daug, tačiau tokių, kurios būtų skirtos pradinukams ir iliustruotos – iki šiol nebuvo.

Spektaklis „Akmenėlis“  ne tik apie skaudžius  istorinius įvykius, bet ir apie tai, kaip galėjo jaustis vaikas, uždarytas gete, apie Vilniaus žydų gyvenimą, pripildytą vaikiškos draugystės ir kasdienybės džiaugsmų, tikėjimo ateitimi ir vilties. Šiame spektaklyje per pasakojamą istoriją atkreipiamas dėmesį į aktualias šių dienų temas, tokias kaip: kitokia išvaizda, meilė ir užuojauta, empatija, atskirtis ir patyčios.

Aktoriai spektaklio metu  ir po jo su vaikais aptarė situacijas, kurios nutiko spektaklio personažams, aiškinosi kaip tokiu atveju pasielgtų patys.

Projektas „Pasakų terapija“ dalinai finansuojamas iš Lietuvos kultūros tarybos lėšų.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.