Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiai bibliotekose tęsiasi

Lapkričio 18 d., Šiaurės šalių literatūros savaitės proga, į Ceikinius, kaip ir žadėjo, atvyko Ignalinos viešosios bibliotekos darbuotojos. Seklyčios erdvėje, apšviestoje sensorinės įrangos, Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos Ceikinių skyriaus ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai klausėsi Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier pasakos „Vilkas keičia spalvą“. Besikeičiančios spalvos, šiaurės šalių vaizdai, muzika žadino vaikų smalsumą, vaizduotę, teigiamas emocijas. Visi aktyviai dalyvavo viktorinoje gamtos tema. Drąsiausieji išbandė planšetės galimybes: patys keitė spalvas, vaizdus, garsus.

Gilūtų biblioteka prisijungė prie „Sutemų valandos“ skaitymų suaugusiems. Kadangi pagrindinė idėja paprasta: visiems susibūrus skaityti knygą, o Šių metų skaitymų tema – žmogaus ryšys su gamta. Lapkričio 19 d. žvakių šviesoje, prie jaukiai spragsinčio židinio buvo skaitomos ištraukos iš Patrik Svensson knygos „Apie ungurius ir žmones“, kartu prisimintos ir krašto legendos. Juo labiau, kad bibliotekoje eksponuojama iliustracijų paroda iš projekto „Legendų ir liaudies pasakų svarba socialiniam suaugusiųjų besimokančiųjų reaktyvavimui ir „Covid-19“ pasekmių įveikimui“ .

Lapkričio 18 dieną Vidiškių kaimo biblioteka pakvietė gimnazijos vaikučius į rytmetį,  kuris buvo skirtas  danų rašytojo Jens Sigsgaard  kūrybai ir knygos „Palė vienas pasaulyje“ skaitymui. Su pirmosiomis snaigėmis į biblioteką atskubėjo nemažas būrelis ketvirtokų ir auklėtoja Jūratė Šalkauskienė. Vaikai ruošėsi šiam susitikimui. Perskaitę knygutę visi nupiešė po nuotaikingą piešinėlį, kurį vėliau ir pristatė. Taip pat mokinukai atsakinėjo į klausimus apie Šiaurės šalių gamtą bei rašytojus, kurie ten gyvena ir kuria. Bibliotekininkė Dalė papasakojo, kad visada Šiaurės šalių literatūros savaitė rengiama lapkričio mėnesį, o idėja yra labai paprasta: prie žvakių šviesos visiems kartu susibūrus skaityti knygą. Renginio eigoje mokiniai buvo pakviesti pasižiūrėti ištraukų iš nuotaikingo filmuko pagal švedų rašytojos A. Lindrend knygą ,,Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Į mokyklą vaikai išskubėjo kupini geros nuotaikos.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.