Savanorystė Aukštaitijos nacionaliniame parke

Gruodžio 8 d. Palūšės bibliotekoje įvyko susitikimas su Aukštaitijos nacionaliniame parke savanorystę  bebaigiančiu Francesco  de Vido iš Italijos. Pilnutėlėje bibliotekoje savanoris pasakojo apie savo gimtąjį Koneljano miestą (50 km nuo Venecijos),  įsikūrusį  Šiaurės Italijoje, Veneto regione,  Trevizo provincijoje. Francesco trumpai papasakojo apie Veneto regiono sostinės Venecijos lankytinus objektus ir savo senelio vaikystės  svajonę nuvykti į šį nuostabų, salelėse įsikūrusį miestą. Veneto regionas žymus savo nuostabiomis  dolomitinėmis Alpių kalvomis, kurios siekia iki 500 m virš jūros lygio ir netrukus bus įtrauktos į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Jų šlaituose auginamos bei renkamos „prosecco“ veislės vynuogės, bei gaminamas žymusis „Prosecco“  putojantis vynas.

Francesco vertėjavusi Aukštaitijos nacionalinio parko darbuotoja Giedrė Šukytė, pasakojimui suteikė  jumoristinį atspalvį. Renginiui pasibaigus buvo degustuojamas Francesco pagamintas tiramisu desertas, ragaujamas nealkoholinis „Prosecco“  putojantis vynas.

Po renginio Francesko Facebook paskyroje „Savanorystė Aukštaitijos nacionaliniame parke“ parašė: „Vakar Palūšės bibliotekoje teko laimė šiek tiek papasakoti apie Venetą, Italijos regioną, iš kurio esu kilęs! Kažkuriuo pristatymo momentu supratau, kaip man buvo žavu ir džiugu kalbėti apie labai savotiškus Veneto dalykus mažame Lietuvos kaimelyje!
Būtent tokiomis dienomis kaip vakar jaučiu, kaip bendruomenei svarbu turėti vietą, kur susirinkti, susitikti, mokytis, keistis patirtimi ir nuomonėmis, kartu smagiai praleisti laiką. O ko daugiau klausti, jei visa tai vyksta jaukioje mažo kaimelio bibliotekoje, priešais židinį su taure Prosecco ir gabalėliu Tiramisù, kad pasaldintų kiekvieno širdį?
Noriu padėkoti Ritai Ramanauskienei už pakvietimą į biblioteką ir nuostabiai vestą renginį, Giedrei Šukytei už kantrų ir gabų vertėjavimą, visiems žmonėms, kurie prisijungė prie renginio, taip pat tiems, kurie norėjo ten būti, bet negalėjo atvykti!
Pranciškus Francesco de Vido“

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.