Erasmus+ jubiliejiniame renginyje – ignalinietės

Gruodžio 14 d. Briuselyje vyko Erasmus+ 35-ojo jubiliejaus uždarymo renginys, jame dalyvavo Ignalinos bibliotekos atstovės Sandra Rastenytė ir Dovilė Rakštelytė.

Programa „Erasmus+“ buvo pradėta kaip aukštųjų mokyklų studentų mainų iniciatyva, tačiau per 35-erius metus programa išsiplėtė ir atvėrė daugiau galimybių visiems švietimo sistemos dalyviams. Programos galimybėmis gali pasinaudoti visi – nuo darželinuko iki senjoro – per tarptautinius mainus, praktikas, savanorystę, jaunimo ar suaugusiųjų švietimo projektų įgyvendinimą.

Tai populiariausia Europos Sąjungos žinių ir patirčių mobilumo programa, Lietuvoje veikianti jau nuo 1998-ųjų, kurios galimybėmis per pastaruosius 7 metus pasinaudojo ir iš Lietuvos mokymosi tikslais išvyko beveik 100 tūkst. piliečių. Per metus vidutiniškai „Erasmus+“ finansuoja 20 tūkst. dalyvių.

Kaip vienas iš sėkmės pavyzdžių, buvo pristatytas Ignalinos bibliotekos projektas  „EU-READ&ART”. Projektas pristatytas vienoje iš keturių lygiagrečių diskusijų „Digital transformation through Erasmus+: behind the scene“ (Skaitmeninė transformacija Erasmus+: užkulisiuose). Projektą pristatę bibliotekininkės, kvietė renginio dalyvius skaityti knygas, kurti anonsus ir įsitraukti pirmąją Europoje skaitmeninę knygų anonsų ir suaugusiųjų kūrybinių išraiškų biblioteką.

Jubiliejiniame 35-mečio renginyje dalyvavo apie 350 atstovų iš visos Europos. Vyko diskusijos: ką Erasmus + programa reiškia? Kokios jos ateities perspektyvos? Erasmus+  įkūrėjas ir pirmasis Erasmus biuro direktorius Alan Smith dalinosi savo patirtimi, su kokias iššūkiais teko susidurti kuriant  programą. Renginio dalyviai pasakojo, kaip programa pakeitė jų gyvenimus ir kiek naujų galimybių suteikė. Vakaro pabaigoje, programai Erasmus+ linkėta gyvuoti dar daug metų, bei veikti ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.