Kalėdinė edukacija Meikštuose

Meikštų bibliotekoje vyko „skani“ edukacija – meduolinių namukų „statybos“. Artėjant Kalėdoms labai smagu ką nors pagaminti savo rankomis. Meduoliniai nameliai – tai skani ir puošni dekoracija, puiki dovana švenčių proga.

Beje, už imbierinius meduolių namelius turėtume dėkoti broliams Grimmams. Būtent jų pasakos herojai Jonukas ir Grytutė, klaidžiodami miške, rado meduolinį namuką, apšviestą žvakės. Po šios pasakos meduoliniai nameliai išpopuliarėjo ir tapo Kalėdų atributu, o iš Vokietijos ši tradicija pasklido po įvairias šalis.

Tokio namelio gamyba – džiaugsmas ir smagus užsiėmimas tiek suaugusiems, tiek ir vaikams. Tuo įsitikinome patys statydami mažučius jaukius apsnigtus namelius. Visus apgaubė švenčių laukimo nuotaikos, kūrybos džiaugsmas, o dalyvių kalėdinius stalus šiais metais papuoš savo rankomis pagamintas jaukus pasakiškas namukas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.