Šviesus ir prasmingas bibliotekos padėkos vakaras

Baigiantis metams norisi prisiminti tik geriausias jų akimirkas, pasidžiaugti tuo, ką prasmingo ir gražaus pavyko nuveikti, o svarbiausia – padėkoti buvusiems šalia, kartu dirbusiems, kūrusiems, padėjusiems. Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka kasmet rengia šiltus padėkos vakarus. Juose vis kitaip, bet visada įdomiai ir šiltai, parodomas dėkingumas nusipelniusiems darbuotojams bei ištikimiems bibliotekos bičiuliams.

Visus susirinkusius pasveikinusi bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė sakė, kad šie metai pralėkė ypač greitai, nes buvo visko pilni,  ir kvietė tikėti gerumu, vienas kitam dovanoti sielas sušildančias dovanas. Direktorė džiaugėsi kūrybingais, išradingais ir darbščiais bibliotekininkais, mylimais ir mielais skaitytojais, žmonėmis, kurie garsina bibliotekos vardą. Linkėjimus ji siuntė ir tiems, kurie negalėjo atvykti, bet mintimis ir širdimis visada yra kartu. 

Bibliotekos veikla, gražiais renginiais ir  tarptautiniais projektais džiaugėsi, bibliotekininkams už jų nuoširdų darbą dėkojo ir visiems taikos bei gražių švenčių linkėjo savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas. Renginyje dalyvavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Lina Gladkauskienė, Švietimo ir kultūros skyriaus vyr. specialistė Rasa Juodagalvienė.

Padėkos vakare pristatytos bibliotekos šių metų svarbiausių įvykių ir veiklų padiktuotos nominacijos bei apdovanoti jų herojai. ,,Vasaros sezono veidu“ tapo Elena Mudėnaitė, visą šiltąjį sezoną Palūšės šv. Juozapo bažnyčioje sutikusi lankytojus ir pasakojusi jiems, kuo garsi ir ypatinga ši senosios architektūros krašto įžymybė. Bibliotekos priimtas iššūkis pasiteisino – bažnytėlėje apsilankė daugiau nei 5000 žmonių. Tai ir papildoma reklama visam Ignalinos kraštui ir nauja prasminga veikla, praturtinusi bibliotekos gyvenimą.

Džiaugtasi ,,Metų debiutu“ – šauniomis ir jaunomis bibliotekos darbuotojomis Dovile Rakštelyte ir Sandra Rastenyte, kurios dalyvavo Briuselyje vykusiame  Erasmus+  35-ojo jubiliejaus uždarymo renginyje ir kaip vieną sėkmingiausių pavyzdžių pristatė Ignalinos bibliotekos projektą  „EU-READ&ART“ (,,Europa skaito ir kuria“). ,,Metų atradimu“ Naujojo Daugėliškio bibliotekininkė Renata Rastenienė išrinko bibliotekoje koncertavusią kūrybingąją Vidą Petkelytę, o ,,Metų knygneše“ tikrąją to žodžio prasme tapo socialinė darbuotoja Alma Pachomova. ,,Metų draugyste“ džiaugėsi bibliotekos Didžiasalio filialas ir  Didžiasalio ,,Ryto“ gimnazija, Ceikinių biblioteka ir Paliesiaus dvaras (administratorė Birutė Jaškūnienė), Vidiškių biblioteka ir ,,Šaltinėlio“ mokyklos Vidiškių skyrius (auklėtojos Irena Drūteikienė ir Rita Krasienė).

,,Metų bibliotekos ambasadorių“ titulą pelnė Gintarė Adomaitytė ir Marius Kraptavičius (VšĮ ,,Meno bangos“), bibliotekos ir Ignalinos kultūrinį gyvenimą papuošę vertingais profesionaliąją kūrybą skleidžiančiais renginiais, meno rezidencijų viešnagėmis. Na, o nominacija ,,Metų sėkmė“ skirta pačiai bibliotekai, jos puikiai įvertintiems projektams ir pačiai direktorei, tapusiai geriausia šalies bibliotekos vadove.

Projektas ,,Europa skaito kuria“ pristatytas Briuselyje, jis apdovanotas Švietimo mainų paramos fondo Kokybės konkurse už didžiausią proveržį. Kuriama pirmoji Europos skaitmeninė knygų anonsų ir suaugusiųjų kūrybinių išraiškų biblioteka. Šešių šalių partnerių dalyviai iš Lietuvos, Italijos, Vokietijos, Slovėnijos, Graikijos, Prancūzijos bendroje platformoje paviešins 500 knygų anonsų, trumpų vaizdo įrašų įspūdžiams apie knygą perteikti. Taip bus siekiama sudominti ir motyvuoti skaitymui. Projekto dalyviai – žmonės nuo 50 metų, bet į veiklas įsijungti gali visi,  kuriems knyga ir skaitymas yra neatsiejama gyvenimo dalis. Taip pat laukiami ir norintys prisidėti savanoriška, kūrybiška veikla.

Padėkos vakaras tradiciškai užbaigtas bendra dovana visiems susirinkusiems. Nuotaikingą ir poetišką koncertą Ignalinon atvežė puiki aktorių grupė ,,Šaltinių trio“. Skambėjo autorinės Juozo Gaižausko, Gabrielės Malinauskaitės ir Emilijos Latėnaitės dainos, gitarų, fleitos ir būgnelių garsai bei gražiausios V. Mačernio, A. Miškinio ir kitų lietuvių poetų eilės. Atlikėjams ir svečiams dovanoti 2023 m. kalendoriai, kuriuose įamžintos kartu su muziejumi organizuoto konkurso fotografijos ir Ignalinos istorijos. Vėliau visi Padėkos vakaro dalyviai pakviesti pabendrauti prie arbatos stalo. Biblioteka gražiai užbaigia šiuos metus ir žada, kad kitais tikrai kažką naujo sukurs, nuveiks, dovanos…

Lina Kovalevskienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.