„Draugoteka“ pristatyta Ignalinos moksleiviams

Vasario 9 d. bibliotekoje moksleiviams pristatytas virtualus žaidimas „Draugoteka“. Renginio vedėjas Valdemaras Liudvinavičius pasakojo apie 39 bibliotekas apimantį projektą, supažindino su nauja nemokama mobiliąja programėle, kuri jungia tris dalykus: skatina skaityti, padeda geriau suprasti save, užmegzti kokybiškus bendravimo, socialinius ryšius bei išmoko susirasti draugų. Valdemaras papasakojo apie pagrindinius žaidimo herojus Joną, Klaudiją, Luną, Saulę ir Elijų. Žaidėjo užduotis – susidraugauti su jais ir surinkti kuo daugiau tikrą draugystę žyminčių širdelių. Nepažįstamieji, tapdami žaidėjo draugais, pasakos savo istorijas, kaip sprendė sunkias gyvenimo problemas, kaip jiems suprasti svarbius dalykus padėjo knygos.  „Draugotekos“ programėlėje paminėtas knygas galima rasti bibliotekoje.

Įgyvendinant projektą šalia Ignalinos bibliotekos pastatytas knygomatas, kuris leidžia pasiimti ar grąžinti knygas nekontaktiniu būdu, bet kuriuo patogiu laiku, naudojantis mobiliąja programėle arba tiesiogiai per interneto svetainę ibiblioteka.lt. Dar vienas šio projekto rezultatų – speciali edukacinė programa, kurios užsiėmimai vyks ir Ignalinos rajono bibliotekose. Sekite naujienas naujienas!

Atsisiųsti programėlę ir išbandyti – žaidimą, kuris pritaikytas tiek „Android“, tiek ir iOS operacinių sistemų mobiliesiems įrenginiams galima: „Android” versija  https://bit.ly/3Jvn0Eu „iOS” versija https://apple.co/3JpBs0M

„Draugoteka“ sukurta įgyvendinant projektą „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“. Jo vykdytojai ir partneriai – Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka, Kauno apskrities viešoji biblioteka. Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonės „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.

Daugiau informacijos apie projektą skelbiama Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos internetinėje svetainėje: https://www.pavb.lt/2023/01/nauja-mobilioji-programele-draugoteka-vaikus-ir-jaunima-pazaisti-kviecia-bibliotekos/

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.