Netikėta oro baliono istorija

Meikštų bibliotekoje visą mėnesį buvo eksponuojama Daugėliškio krašto bendruomenės  organizuoto dailės plenero menininkų darbų paroda „Netikėta oro baliono istorija“.
Devyni autoriai savo darbuose perteikė istorinį oro baliono nusileidimo faktą Daugėliškio krašte prieš 90 metų. Papasakoti šią istoriją ir pristatyti parodą šeštadienį į biblioteką atvyko gausus būrys svečių. Bibliotekininkė Jolanta supažindino su svečiais menininkais Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytojais Daliumi Vrubliausku  ir Lilija Puipiene, Tverečiaus krašto menininke Dalia Pajėdiene, Daugėliškio krašto kūrėjais Genovaite Pašiliene ir Rimantu Medeišiu. Renginio dalyviams buvo parodytas filmas „Oro balionas Daugėliškio krašte“, o Daugėliškio krašto bendruomenės pirmininkė ir parodos sumanytoja Indrė Gruodienė įdomiai papasakojo apie parodos atsiradimą, pristatė kitų menininkų (Ramūno Vaitkaus, Nijolės Trinkūnienės, Vakarės Kajėnaitės, Danielės streikutės) darbus. Buvo labai įdomu klausytis svečių, kurie pasidalino įžvalgomis apie savo kūrinius, save, savo požiūrį į meną. Svečiai domėjosi mūsų kraštu, kilo įvairiu idėjų tolimesniam bendravimui. Bibiotekos skaitytojams D.Vrubliauskas padovanojo  įdomių knygų, o atvykę žiūrovai patyrė daug gerų emocijų ir šilto bendravimo.   

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.