Pamoka apie prof. Česlovą Kudabą

Kovo 2, 6, 8 ir 10 dienomis bibliotekoje lankėsi vyresnių klasių Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos mokiniai, jie domėjosi prof. Česlovo Kudabos gyvenimu ir veikla. Bibliotekos darbuotojos parodė filmuką su svarbiausiais profesoriaus gyvenimo faktais. Vėliau mokiniai po vieną ar susibūrę į grupeles dalyvavo Kahoot viktorinoje, kur pademonstravo ką žino ir sužinojo naujo apie Č. Kudabą.

Po viktorinos bibliotekininkės pristatė žaidimą „Draugoteka“ bei portalą ibiblioteka.lt, kuris yra didžiausia bibliotekų sistema Lietuvoje, vienijanti daugiau kaip 1 200 bibliotekų. Mokiniams buvo pasakota, kaip prisiregistruoti, kaip užsisakyti knygas, jas prasitęsti. Projekto „Draugoteka“ dėka knygas galima atsiimti ne tik bibliotekoje, bet ir knygomate. Taip pat  portalas ibiblioteka.lt leidžia skolintis ir el. knygas – grožinę literatūrą ar knygas kitomis svarbiomis temomis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.