Susitikimas su Domu Šniuku

Kovo 10 d. Rimšės bibliotekoje pristatyta  spaudos ir knygų paroda „Lietuva: nuo Vasario 16-os iki Kovo 11-osios“. Parodoje eksponuojama apie 60 įvairių pavadinimų 1989–1992  laikraščių, kitų leidinių, kurie atspindi šalies atgimimo laikotarpį. Laikraščiai ir knygos – iš žinomo žurnalisto, publicisto, spaudos istoriko Domo Šniuko asmeninio archyvo.

Renginio metu bibliotekininkė Jolanta apžvelgė eksponuojamus leidinius, autoriaus anksčiau išleistas knygas ir naujausią almanachą „Žurnalistika“. Renginyje žurnalistas dalyvavo virtualiai, per vaizdo kamerą. Gerb. Domas maloniai bendravo su skaitytojais, atsakė į jų klausimus, papasakojo įdomių faktų apie Lietuvos žurnalistikos, spaudos raidą, knygų rašymą. Skaitytojai liko sužavėti pažintimi su Domu Šniuku, o jis, nežiūrint garbaus amžiaus (90 metų),  pažadėjo aplankyti Rimšę ir susitikti su dar kartą.

Į renginį atvykusi jo dukra Indrė Gruodienė, šiltai kalbėjo apie tėtį, dalinosi prisiminimais, papasakojo daug įdomaus apie jo kūrybą, keliones bei darbą įvairių laikraščių redakcijose.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.