Paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Gegužės 7-oji yra džiaugsminga diena lietuvybei. Net keturis dešimtmečius (1864–1904 m.) trukęs lietuviškos spaudos draudimo laikotarpis buvo sudėtingas, tačiau rusų carinė valdžia nepalaužė esminių mūsų tautiškumo ženklų – lietuviškos spaudos, knygų leidybos bei laisvo žodžio.

Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos pradinukai antrokai dalyvavo Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Ignalinos viešojoje bibliotekoje surengtose kūrybinėse dirbtuvėse. Mokinukai susipažino su bibliotekoje esančia knygų įvairove: ir pačiomis mažiausiomis, ir daugiausiai sveriančiomis, ir seniausiomis, taip pat šiuolaikinėmis knygomis su garsais, be žodžių ar lytėjimo funkciją lavinančiomis. Antrokai sužinojo kas ta kaligrafija ir  galėjo tušu įvairiomis plunksnomis dailiai išrašyti, išpiešti raides, savo vardus. Dar tądien vaikai galėjo pabandyti spausdinti rašomąją mašinėle, 3 D pieštukais nupiešti savo vardo raides, 3 D spausdintuvu atspausdintomis raidėmis kurti žodžius. Vaikai stengėsi sugalvoti iš esamų raidžių kuo daugiau žodžių. Visi buvo labai kūrybingi, greitai mąstantys ir kruopštūs.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.