Vasaros skaitymai Šiūlėnų bibliotekoje

Šiemet minimos kunigo, rašytojo, visuomenės veikėjo, lietuvybės puoselėtojo Juozo Tumo-Vaižganto 150-osios gimimo metinės. Ta proga Šiūlėnų biblioteka kviečia skaitytojus vaikus į akciją „Vasara su knyga“, kurios metu vyksta Vaižganto kūrybos vaikams pristatymas ir skaitymai, kūrybinės dirbtuvės, žygiai į gamtą.

Birželio mėnesį bibliotekoje vaikai skaitė žinomiausią Vaižganto knygelę „Mikutis gamtininkas“, tai pamokanti knygelė apie pasaulį: gyvulėlius, miško gyvūnėlius, vandenų gyventojus, vabzdžius, paukščius, gamtos reiškinius ir dėsnius, neprarandanti aktualumo ir šiandien. Vėliau vaikai piešė piešinius apie gamtą ir išmėgino naują piešimo rinkinį. Vyko į pažintinį žygį prie gražaus Šiūlėnų vandens telkinio. Susipažino su gamtininko ir rašytojo Selemono Paltanavičiaus knyga „Gamtos metų ratas“, kurioje rašytojas kviečia atskleisti Lietuvos gamtos paslaptis keliaujant metų laikų ratu.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.