Metodinė išvyka į Pakruojo biblioteką

Liepos 12 dieną grupė Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojų dalyvavo metodinėje išvykoje į Pakruojo rajono  savivaldybės Juozo Paukštelio biblioteką. Smagu buvo susitikti, nors  geografiškai ir nutolusio, bet gyventojų skaičiumi labai panašaus rajono,  koleges. Ignalinietės buvo draugiškai priimtos aprodyta biblioteka, dalintasi patirtimi, darbo rūpesčiais ir džiaugsmais. Ignlinietes ypač sudomino ekskursija po bene seniausią medinę sinagogą Lietuvoje, kuria rūpinasi ir joje dirba bibliotekininkės.  Sinagoga statyta 1801 m.,  2017 m. gegužės mėnesį po restauracijos atidaryta, jos interjere – žydų menui būdingi dekoro elementai ir etniniai religiniai simboliai, gamtos motyvai. Apie sinagogą, čia vykdomas veiklas išsamiai papasakojo bibliotekininkė Gitana Maasienė, ji pristatė ir, moterų balkone įkurtą, nuolat veikiančią ekspoziciją. Šiame pastate taip pat vyksta bibliotekos renginiai, rodomi filmai.

Pakruojietės pasirūpino ir ekskursija po Pakruojo miestą, renginių bei poilsio vietą – Kruojos slėnyje įsikūrusį parką, kuriuo labai didžiuojasi.

Ir, žinoma, aplankytas klasicistinio stiliaus Pakruojo dvaras. Pasirodo, tai yra didžiausias iki šių dienų išlikęs dvaro pastatų kompleksas Lietuvoje. Ekskursiją po centrinius rūmus vedė, dvaro klestėjimo laikmečio kostiumu pasipuošęs, baronas. Jo pasakojimas įtraukė, leido pajusti dvaro gyvenimą, prisiliesti prie jo istorijos. O kur dar dvaro kostiuminė su to laikmečio aksesuarais, vaistinė su įvairių spalvų ir formų buteliukais,  ar kitos patalpos, kur šeimininkauja amatininkai, nenuobodžiai pasakojantys apie savo darbus ir produktus. Ypatingai bibliotekininkes sužavėjo dvare vykstančio gėlių festivalio „Vasarvidžio nakties sapnas“ kompozicijų grožis. Gėlių kilimai, skulptūros, ekspozicijos traukė akį, viliojo pasivaikščioti po parką, užklysti į kiekvieną, kad ir atokiausią kampelį.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.