Viktorinų turas „Pažintinis ratas“

Viktorinų turas „Pažintinis ratas“, pradėjęs kelią Kazitiškio bibliotekoje, užsukęs į Rimšę, atkeliavo ir į Dūkšto biblioteką… Tai tjau rečiasis ir baigiamasis viktorinų turas. Ačiū kolegėms Daivai Veličkienei ir Rasai Trubilienei, palaikiusioms šią idėją, subūrusioms komandas, kurios atstovavo bibliotekas. Viktorinų tema išskirtinai istorinė-kraštotyrinė, todėl iš bibliotekininkių pareikalavo ypatingo kruopštumo parenkant klausimus.

Komandos varžėsi tarpusavyje. Kaip visada vieniems sekėsi geriau, kitiems šiek tiek sunkiau.  Susumavus pirmo, antro ir trečio turų rezultatus, paaiškėjo, kad garbingą pirmą vietą laimėjo Rimšės bibliotekos komanda. Antrą, trečią vietas, surinkusios apylygiai taškų, pasidalino Kazitiškio ir Dūkšto komandos. Bet juk svarbiausia – noras pažinti krašto istoriją, prisiminti, galbūt jau pamirštus senuosius kaimus, žymius kraštiečius, neleisti nugrimzti į užmarštį mus supantiems istorijos ženklams.  Ne mažiau svarbus visus suvienijantis, šiltas pabuvimas ir pabendravimas prie arbatos puodelio.

Elvyra Mačiulienė, Dūkšto bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.