Bibliotekoje pristatyta Broniaus Šablevičiaus knyga „Pakalbėkime naktimis“

Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka spalio 16 d. pakvietė į biologo, biomedicinos mokslų daktaro, fotografo, gamtos riterio, literato Broniaus Šablevičiaus knygos PAKALBĖKIME NAKTIMIS pristatymą. 2015-ųjų metų pabaigoje pasirodžiusi Broniaus Šablevičiaus knyga „Nematomoji žmogaus pusė“ sukėlė daug aistrų. Joje autorius dalinosi gyvenimo potyriais, stebino atvirumu ir net šokiravo. Ne vienam kilo klausimų: Ką Bronius nori tuo pasakyti? Koks jo požiūris į žmonių tarpusavio santykius? Kas jam priimtina, o kas ne? Pasirodžius naujam leidiniui „Pakalbėkime naktimis“ intriga išliko. Smalsumo vedini Broniaus kūrybos gerbėjai puolė skaityti. Ši  knyga pasirodė kiek kitokia, švelnesnė. Apie knygos atsiradimą autorius pasakoja: „Kol yriausi per  savo ir kitų žmonių gyvenimus lyg valtimi per marias, buvau atsidūręs ir ant laimės viršūnių, ir ašarų pakalnėse. Ir dumblo duobėse, iškastose bičiulių rankomis… Ar galima nutylėti tokius gyvenimo vingius, posūkius, kontrastus ir kuriozus? Panorau parodyti žmogaus vidų, perkąsti jo riešuto kevalą ir išimti ten slepiamą esmę – branduoliuką arba išlukštenti jį kaip svogūną, numetant blizgančius auksinės spalvos dangalus. Kas slypi po jais? Štai kodėl apie patirtus išgyvenimus pasiryžau papasakoti…“. Pasak skaičiusiųjų, pradėjus skaityti, knygos į šalį padėti nesinori… Bronius, savo ruožtu, pundelį knygų išdovanojo renginio dalyviams.

Susirinkusių laukė ir staigmena. Pasirodo, ką tik išėjo nauja Broniaus poezijos knyga „Lyg žemuogės ant smilgos šiaudo“, kurios pristatymas laukia ateityje. Žurnalistė Vida Žukauskaitė, jau skaičiusi šią naujieną, sakė: „tai kieti riešutėliai…“ Ir padovanojo autoriui riešutų maišelį…

Renginio metu susirinkusieji  noriai bendravo su autoriumi, sveikino, skambėjo Olgos dainos, Lolitos skaitymai.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.