Per Advento tamsą į Kalėdų šviesą

Adventas – susikaupimo, ramybės ir paslapties laikas iki Kalėdų. Tuo metu norisi  nors trumpam pamiršti nuolatinę darbų rutiną,  apmąstyti, kas reikšmingo, gražaus ir gero padaryta per šiuos metus, prisiminti šeimas, draugus, artimuosius, nes gyvenimo ratas sukasi ir nestovi vietoje.

Šiuo ramybės laikotarpiu Vidiškių bibliotekoje vyko  adventinė popietė „Per Advento tamsą į Kalėdų šviesą“, kurioje viešėjo  parapijos kunigas Pavelas Paukšto, seniūnas Alfredas Aškelėnas, Vidiškių gimnazijos tikybos mokytoja Audronė Urbonienė, šaunūs ketvirtokai, gausus būrys vidiškiečių bei senjorų kolektyvas „Verpetas“.

Pradėdama popietę bibliotekininkė Dalė  pasveikino visus susirinkusius, nuoširdžiai linkėjo, kad švenčių laukimas būtų šviesus ir  apipintas gerais darbais. Seniūnas palinkėjo atjausti artimo skausmą, dalintis gerumu ir, kad  Adventas skleistų  ramybę.

Renginyje dalyvavęs kunigas  Pavel Paukšto  kalbėjo apie Advento, kurio metu turime išmokti ramybės, tylos, svarbą, paaiškino, kaip paruošti širdis, kad jos būtų švarios, be blogio, pristatė simbolius, bylojančius apie Jėzaus gimimą. Klebonas palinkėjo, kad kūdikėlis Jėzus užgimtų kiekvieno mūsų širdyje.

Skaitovės Elena ir Inga taip pat dalinosi mintimis apie Adventą, juk visiems taip reikalingas bendravimas, vienas kito palaikymas, šiltas žodis, niekas negali pakeisti akių žvilgsnio šilumos,  o didžiausia vertybė išlieka žmogaus ryšys su žmogumi.

Tą vakarą susirinkusieji Vidiškių bibliotekoje vaišinosi arbata, obuoliais, sausainukais, vieni kitiems  linkėjo  ramaus, prasmingo  Adventinio laikotarpio, kuris netrukus baigsis, atnešdamas šv. Kalėdų džiaugsmą. O Kalėdos, tas toks metas, kai norisi tikėti stebuklais…

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.