„Rudenėlis“ paminėjo Vėliavos dieną

Sausio 27 dieną į viešosios bibliotekos atradimų erdvę paminėti Lietuvos vėliavos dienos rinkosi klubo „Rudenėlis“ nariai. Lietuvos vėliava – tai pagrindinis Lietuvos valstybinių švenčių akcentas. Pirmą kartą 1919 m. sausio 1 d. Gedimino pilies bokšte, Lietuvos savanorių būrys iškėlė Lietuvos trispalvę, kaip laisvos Lietuvos ženklą. Pakelta vėliava buvo palydėta šūviais, po to savanoriai sugiedojo Lietuvos himną. Kiekvienais metais šią dieną, Gedimino pilies bokšte iškilmingai nuleidžiama senoji trispalvė ir jos vietoje keliama nauja. Senoji vėliava tradiciškai padovanojama kuriai nors iš Lietuvos mokyklų.

Ignalinos senjorai taip pat giedojo Lietuvos himną pagerbdami Lietuvos vėliavą. Vėliau kalbėta apie Lietuvos vėliavos istoriją. Klubo nariai atsakinėjo į klausimus apie Lietuvos vėliavą, jos atsiradimo poreikį, kilmę. Tradiciškai sugiedotas ir klubo himnas, pasveikinti sausio mėnesį gimusieji, įteiktos gėlės, sakyti palinkėjimai. Prie arbatos puodelio buvo kalbama įvairiausiomis temomis, dainuojamos lietuvių liaudies dainos. Einant popietei į pabaigą klubo nariai linkėjo vieni kitiems sveikatos ir stiprios laisvos mūsų Lietuvos.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.