Didžiasalio bibliotekoje buvo renkamos geriausios vaikiškos Metų knygos

Didžiasalio biblioteka, kartu su Didžiasalio „Ryto“  gimnazijos pradinukais, tęsia Metų knygos rinkimų akciją.  Du mėnesius vaikai skaitė penketuko knygas,  o dabar atėjo metas  jas pristatyti bei rinkti labiausiai patikusią vaikišką knygą.                                                                                                                       Vaikai, perskaitę knygas, piešė iliustracijas, kūrė reklamą. Pirmokai bei antrokai iliustravo Pauliaus Norvilos „Strykt pastrykt“, Vytauto V. Landsbergio „Pūkis karalius“,  Dovilės Zavedskaitės „Lietus ir skafandras“ ir piešiniais bandė nupasakoti, kodėl verta jas perskaityti.
Trečiokai ir ketvirtokai  su mokytojomis L. Račkauskiene ir D. Suliene vasario 5 d. Didžiasalio bibliotekoje susirinko į literatūrinę valandėlę „Metų knygos rinkimai 2019“.  Trečiokai pristatė T. Dirgėlos knygą ,,Benas – sapnų siuvėjas“. Vaikai noriai pasidalijo  savo mintimis apie šią knygą. Tai  išties labai įdomi ir intriguojanti knyga, iš kurios galima pasimokyti gerumo, suprasti, kas yra tikra draugystė ir kad gerieji visada laimi. Ketvirtokai  diskutavo apie I. Zarembaitės  „Stebuklingus senelio batus“. Kalbėjo apie netektis gyvenime, stebuklus, kuriuos sukuria draugystė, atjauta, pasiryžimas, artimų žmonių daiktai. Mokiniai vieni kitiems uždavė klausimų, ginčijosi, kuri knyga gražiausia, ką turi bendro ir kuo skiriasi viena nuo kitos. Vėliau visi balsavo už labiausiai patikusią knygą.                                                                           
Dar liko paskutinis  šios akcijos etapas –  iš piešinių sukurti plakatą, kuris papuoš biblioteką. Dalyvaudami akcijoje „Metų knygos rinkimai 2019“ ir vaikai, ir bibliotekininkės  patyrė  daug smagių akimirkų, kurias  padėjo sukurti perskaitytos knygos.

Bibliotekininkė   G. Jurgelėnienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.