Ceikinių bibliotekoje buvo liejamos vaško žvakės

Šie metai paskelbti Tautodailės metais, todėl Ceikinių bibliotekoje vasario 13 d. vyko edukacinis užsiėmimas „Žvakės liepsna sušildo kiekvieną“.

Aukso galvelė, linų širdelė, visų žolynų marškinėliai. Kas? Aišku, žvakė. Ne šiuolaikinė, o senoji, iš tikro vaško, su lininiu siūlu viduje.

Edukacinį užsiėmimą, skirtą nykstančiam senajam tradicinių žvakių liejimui vedė šio amato puoselėtoja Laima Mikalkienė iš Šileikiškės kaimo. Šio amato Laima išmoko iš vyro senelių. Ji su šeima augina bites ir iš senų korių lieja vaškines žvakes.

Laima mielai sutiko išsamiai paaiškinti ir parodyti, iš ko ir kaip liejamos žvakės. Į užsiėmimą tautodailininkė atsivežė visas priemones. Mažieji užsiėmimo dalyviai į puodą trupino vaško juosteles, vaškavo lininį siūlą, kabino į specialų stovelį. Suaugusieji ant jų pylė sušildytą vašką, formavo žvakes. Netrukus pasirodė bendro darbo vaisius – nuostabiai kvepiančio geltono vaško žvakės. Užsiėmimo  dalyviai turėjo progą įsitikinti, kad natūralaus vaško kvapas, žvakės liepsna ir iš jos sklindanti šiluma nuramina ir atpalaiduoja. Tuo galės dar ne vieną kartą įsitikinti visi tie, kurie dovanų gavo po geltono vaško žvakę.

Baigiantis renginiui, bibliotekininkė visiems padėkojo ir priminė apie bibliotekoje esančias knygas, skirtas rajono ir Ceikinių seniūnijos tautodailininkus.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.