Fotoalbumo ,,Didžioji Lietuva“ IV knygos pristatymas Paliesiuje

Vasario 14 d., Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, kartu su grupe Mielagėnų bibliotekos lankytojų teko garbė dalyvauti Paliesiaus dvare vykusiame renginyje – fotoalbumo ,,Didžioji Lietuva“ IV knygos pristatyme, kurį inicijavo albumo sudarytoja Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė ir Paliesiaus dvaro šeimininkas, medicinos mokslų daktaras Julius Ptašekas.

Fotoalbumas „Didžioji Lietuva“ IV knyga, išleista bendradarbiaujant su „Versmės“ leidykla. Įspūdingos apimties leidinyje yra fotonuotraukose užfiksuotas dabartinėje Rusijos Federacijoje, taip pat ir Karaliaučiaus srityje išlikęs Lietuvos istorinis paveldas – piliakalniai, tvirtovės, pilys. Prie kiekvieno objekto yra pateikiamas trumpas aprašas lietuvių ir anglų kalbomis su žemėlapiu. Tai puiki pažintinė knyga bei reprezentacinis leidinys ir unikali dovana Lietuvos svečiams bei kiekvienam Lietuvos piliečiui ar Lietuvos bičiuliui, norinčiam pažinti savo šaknis ir istoriją.

Leidinio autorė Birutė Valionytė, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, politikė, visuomenės veikėja, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė. B.  Valionytė daug metų aktyviai domisi Didžiosios Lietuvos istorija, keliauja po istorines jos žemes, fotografuoja išlikusį Lietuvos paveldą kaimyninėse Baltarusijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Lenkijoje. Kelionių metu sukaupė didžiulį nuotraukų archyvą, kurio dalis skelbiama fotoalbume „Didžioji Lietuva“.

Fotoalbumo ,,Didžioji Lietuva“  pristatymo metu išklausėme turiningą jo sudarytojos Birutės Valionytės paskaitą apie Didžiąją Lietuvą menančius istorinius paminklus, ženklus, kurių gausu dabartinėje Rusijos teritorijoje.

Fotoalbumo sudarytoja Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė Ignalinos ir Švenčionių rajonų viešosioms bibliotekoms ir krašto mokykloms įteikė po ką tik išleisto fotoalbumo DIDŽIOJI LIETUVA IV knygą.

Rima Misiūnienė,
Ignalinos RSVB Mielagėnų filialo vyresn. bibliotekininkė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.