„Rudenėlio“ susitikime kalbėta apie poeziją

Rugsėjo 28 dieną klubo „Rudenėlis“ popietėje „Amžinai, amžinai neramus“ paminėjome poeto Pauliaus Širvio 100-ąsias gimimo metines. Nuo jaunystės poetas rašė lyrinius eilėraščius. Pagrindiniai lyrikos motyvai – rūsti karo buitis ir tėvynės gynimo heroika, šviesūs kaimo, vaikystės prisiminimai, tėviškės gamta, tyros, dažnai nelaimingos meilės jausmai. Pagal Pauliaus Širvio eilėraščių tekstus kompozitoriai sukūrė nemažai tautoje mėgstamų dainų. Didis poetas – toks liko daugelio tautiečių širdyse. Prisiminėme Pauliaus Širvio biografiją, skaitėme poeto eiles,  dainavome jo eilėmis parašytas dainas. Vėliau klausėmės poeto skaitomą eilėraštį „Aš – beržas“, taip pat klausėmės jo žodžiais parašytų dainų.

Popietės metu pasveikinome su gražiu 80-ties metų jubiliejumi klubo narį Petrą Norinkevičių. Sakėme palinkėjimus, įteikėme gėlių, šokome jubiliato valsą. Gurkšnodami arbatą ir pjaustydami jubiliato tortą prisiminėme žolinių tradicijas ir papročius. Klubo narė Aldona Freder  atsinešė visokiausių rudens gėrybių ir žolelių bei gėlių iš savo daržo ir laukų, padarė parodėlę žolinių proga, nes praeitą mėnesį nebuvome susitikę. Visi gėrėjomės ir džiaugėmės parodėlės grožiu.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.