Spalio 19–23 d. Lietuvoje vyko akcija „Senjorų dienos internete 2020“

Trečius metus Lietuvoje organizuojama nacionalinė akcija „Senjorų dienos internete“ sulaukia vis didėjančio susidomėjimo. Akcijos tikslas – sudominti ir paskatinti Lietuvos senjorus naudotis šiuolaikinėmis išmaniosiomis technologijomis, e. paslaugomis, kritiškai vertinti informaciją, tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.

Visą savaitę projektas „Prisijungusi Lietuva“ rengė tiesiogines transliacijas. Internetiniuose seminaruose, įvairių sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės dalinosi žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose sferose. Šias transliacijas, kurias vedė Richardas Jonaitis, stebėjo ir ignaliniečiai.

Spalio 19 d. Walk 15 mobiliosios vaikščiojimo programėlės kūrėja Vlada Musvydaitė pristatė kaip savo išmanųjį įrenginį panaudoti geros savijautos palaikymui. Žolininkė Danutė Kunčienė papasakojo, kaip gamtos turtais sustiprinti imunitetą.

Spalio 20 d. – virtualiame susitikime LRT mediatekos redaktorius Edvinas Kriščiukaitis galima išsamiai papasakojo, kaip susirasti Lietuvos televizijos praleistas laidas, buvo pristatytos  LRT mediatekos galimybės. Laidoje dalyvavęs fotografas Jonas Danielevičius  pasidalino praktiniais nuotraukų darymo išmaniais įrenginiais patarimais ir subtilybėmis.

Spalio 21 d. Gytis Vercinskas mažmenines bankininkystės komunikacijos vadovas supažindino su paslaugomis kuriomis galima naudotis neišėjus iš namų „Swedbank“ interneto banke ir programėlėje ir paslaugos, kurias galima gauti tik banko padalinyje: prisijungimo priemonių naujinimas ir kitos paslaugos. Esfira Žakas paštomatų tinklo komunikacijos vadovė papasakojo kaip veikia paštomatai, kaip greitai ir saugiai išsiųsti ar atsiimti siuntą. Kaip saugiai pirkti ir gauti internetu užsakytas prekes.

Spalio 22 d. inovacijų ekspertas Arnoldas Lukošius kalbėjo apie interneto slapukus. Tai nedidelis failas, kuris yra atsiunčiamas į kompiuterį ar išmanųjį telefoną, naudotojui besilankant atitinkamoje svetainėje. Kiekvienas slapukas turi unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš internetinio puslapio į įrenginio kietąjį diską. Tokiu būdu interneto svetainė atpažįsta įrenginį, kuriuo buvo prisijungta. Transliacijoje buvo kalbama ir itin intriguojančia tema: daugelis yra pastebėję, kad kažkada įsigyta prekė „persekioja“ vos tik atsidarius interneto naršyklę? Kas ir kodėl už to slypi ir ko imtis, kad tai liautųsi? Kaip bendrauti  internetu etiškai, saugiai ir atsakingai papasakojo psichologė,  Geštalto psichoterapijos praktikė Vilija Malinauskaitė. Ji pateikė naudingų patarimų, kaip internete būti saugiems.

Spalio 23 d. kaip technologijos susiję su daržu ir sodu transliacijos metu išsamiai papasakojo „Žalios stotelės“ atstovė  Jurgita Blužaitė ir VDU Žemės ūkio akademijos agronomijos fakulteto docentas Algirdas Amšiejus. Jie patarė kur ir kaip internete rasti aktualią informaciją daržo / sodo / gėlių auginimo klausimais. Jurgita Blužaitė papasakojo, kaip puslapyje zaliastotele.lt susirasti kalendorių.  Kalendoriuje  pagal dienas suskirstyti visi darbai, kurios reikia atlikti darže, sode ir gėlinė. Sodo priežiūros ir kitais praktiniais patarimais mielai dalinosi dr. Algirdas Amšiejus. Kiekvieną dieną vyko viktorinos, kuriose dalyvavo 23 Ignalinos viešosios bibliotekos lankytojai.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.