Vaikų pasakadieniai bibliotekoje

Įpusėjus rudeniui,  kai grybavimo ir obuoliavimo sezonas jau ėjo į pabaigą, biblioteka pakvietė vaikus į pasakiškus susitikimus. Šalia visų gyvenimiškų iššūkių vietos atrasta ir pasakų iššūkiui.  „Pasakų iššūkis 2020“ – tai Akvilės Sadauskienės sumanymo „Pasakos augimui. Asmenybės ugdymo užsiėmimai“ programos iniciatyva, kurios tikslas populiarinti pasaką kaip ugdymo priemonę, siekiant vaikus sudominti pasakomis bei įtraukti į pasakų skaitymo procesą. Nėra abejonių, kad skaitymas vaiko gyvenime – viena iš svarbiausių veiklų, padedančių pažinti pasaulį ir save, mokančių kalbėti ir mąstyti, pastebėti ir atrasti. O kas, jei ne pasakų skaitymas vaikui atvers beribį vaizduotės ir stebuklų pasaulį? Juk pasakos neturi nei amžiaus, nei tautų, nei kitokių ribų. Jos visos yra gyvybiškai reikalingos, ypač vaikams.

Taip jau sutapo, kad spalio mėnesį bibliotekos lėlių teatras „Mįsliukas“ šventė jubiliejinį 25-ąjį gimtadienį. Todėl spalio 1–23 dienomis Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos ir Ignalinos Č. Kudabos progimnazijos  mokiniai, kartu su šauniuoju Mįsliuku, jo drauge pelėda Paule, priėmė pasakų iššūkį ir nėrė į naujas pasakiškas veiklas.Tris savaites pradinukai ir priešmokyklinukai mėgavosi pasakų įvairove, bendravo pasakiška kalba, ieškojo panašumų ir skirtumų. Lėlių teatro veikėjas Mįsliukas pasakos turinį perkėlė į vaidybinį siužetą. Kadangi pasakos buvo integruojamos į lėlių teatro veiklą, jas lydėjo įvairūs užsiėmimai: susipažinimas su spektaklio herojais, aptarimas, pasakų iliustravimas ir inscenizavimas, lietuvių liaudies žaidimai, interaktyvių užduočių atlikimas. Vienuolika „Pasakų iššūkis 2020” iniciatyvos susitikimų, ir daugiau nei 200 dalyvių!!! Tiek vaikų  galėjo pabuvoti kitame – pasakų pasaulyje – kuris vaikus ne tik žavi, bet ir moko gyvenimo išminties, praturtina vaizduotę, plečia žodyną, skatina mąstyti, lavina suvokimą.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.