Prisimenant poetą Vytautą Mačernį

Gegužės 14 d. bibliotekoje bangavo VšĮ „Meno bangos“ projekto renginys „Vizija – tai mano turtas“, skirtas poeto Vytauto Mačernio 100-osioms gimimo metinėms. Projekto partnerė Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka tądien sulaukė nemažai svečių. Renginį vedė ir V. Mačernio eiles skaitė aktorius Rimantas Bagdzevičius,  fleitos garsais susirinkusius džiugino Andrius Radziukynas.

Vytautas Mačernis (1921–1944) – jauniausias literatūros klasikas, intelektualiosios, egzistencinius klausimus keliančios poezijos kūrėjas. Renginio pavadinimas „Vizija – tai mano turtas“ puikiai atspindi poeto kūrybinius ieškojimus, jo eilėraščių ciklas „Vizijos“ pasižymi dvasinės, intelektualinės minties jėga.

Rašytojas, literatūrologas dr. Regimantas Tamošaitis, pasakodamas apie poetą, jo kūrybą apibudino jį kaip lemties žmogų, kuris atsižadėjo savęs per kūrybą „žmogaus asmenybė išlieka per žodį, kalbą…“  V. Mačernio kūryba tarsi neturi amžiaus cenzo – ją skaito, cituoja ir jauni, ir vyresni.

Poetė, žurnalistė Ona Jautakė, kreipdamasi į renginyje dalyvavusius moksleivius, sakė: „Kokie jūs laimingi, kad analizuojate V. Mačernį per pamokas“, nes jos laikais to nebuvo. Nepaisant to, poetė su V. Mačernio eilėmis taip pat susipažino mokykloje, istorijos mokytojo dėka. O. Jautakė skaitė telšiškio poeto Vytauto Stulpino esė ištraukas ir eiles, skirtas V. Mačernio 100-osioms gimimo metinėms.

Renginį užbaigė nuostabūs fleitos muzikos garsai.

Projekto sumanytojus bei svečius sveikino Ignalinos rajono vicemeras Juozas Rokas, bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.