Graži dovana Ignalinai ir ignaliniečiams

Birželio 11 d. Ignalinos viešosios bibliotekos kiemelyje šventiškai pasitikta Ignaliniečių kūrybos rinktinė. Bibliotekos išleista nauja knyga, kurioje spausdinami 24 autorių poezijos ir prozos kūriniai, skiriama 155-ąjį gimtadienį švenčiančiai Ignalinai.

Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė džiaugėsi kuriančiais ir savo kūrybą kitiems dovanojančiais Ignalinos krašto žmonėmis,  nes „gėlės nuvysta, o knygos lieka kartoms“. Ji dėkojo bibliotekos darbuotojoms, kurios prisidėjo rengiant rinktinę leidybai: kūrybą rinkusiai ir su autoriais bendravusiai Laimai Banienei, knygos maketą parengusiai Linai Jakubsevičienei.

Renginį vedė literatų klubo kuratorė bibliotekininkė Laima Banienė. Pristatydama knygos autorius ji skaitė kiekvieno kūrybos ištrauką. Autoriams dovanotos knygos ir darželių bei laukų gėlių puokštelės. Visiems rašantiems Ignalinos krašto žmonėms ir knygos rengėjams dėkojo savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas ir savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė. „Malonu matyti tiek daug kuriančių, talentingų mūsų krašto žmonių. Naujos knygos pasirodymas – visada ypatingas įvykis. Na, o ši knyga svarbi ne tik dideliam būriui autorių, bet ir visai gimtadienį švenčiančiai Ignalinai“,– sakė vicemeras. Kartu su kūrybos rinktine autoriams įteiktos ir savivaldybės dovanos – nauji nuotraukų albumai „Laiškai Ignalinai“.

Ignaliniečius pasveikinti atvyko ir gražia draugyste džiaugėsi Švenčionių ir Zarasų literatų klubai. Atvežti kaimynų bibliotekų vadovų geriausi linkėjimai ir padėka už bendradarbiavimą. Sveikinimo žodį nuo švenčioniškių tarė Švenčionių rajono literatų klubo „Versmė“ pirmininkė Alytė Čečiurkienė ir skaitovė Gražina Jarmalytė. Tarmiška smagia šneka visus nudžiugino zarasiškis literatas V. Trusovas, save laikantis ir šiek tiek ignaliniečiu, ir švenčioniškiu, todėl, kaip sakė, visus mylintis ir kūryba bei gyvenimu besidžiaugiantis. Renginyje skambėjo Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos mokinių ir mokytojų muzika, dainos. Muzikos mokyklos direktorė Birutė Paukštienė už melodingus dainų žodžius dėkojo Algirdui Panavui ir prašė daugiau tekstų, kurie taip ir prašosi būti paliesti muzikos…

Šiltas ir nuoširdus renginys pradžiugino širdis, buvo gera visiems kartu pasidžiaugti prasmingomis akimirkomis. Gerą nuotaiką teikė ir puikus oras, ir tik renginiui pasibaigus prapliupo stiprus lietus, tarsi pašventindamas gražų darbą. Na, o po stogeliu susispietę žmonės dar smagiai dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi bendravimu.

parengė Lina Kovalevskienė,

Tel. 8 656 70424, El. p. lina.kovalevskiene@ignalina.lt

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.