Ignalinos rajono bibliotekose – susitikimai su menininkais

Labai smagu, kad Ignalinos biblioteka yra Všį „Meno bangos“ projekto – menininkų rezidencijos „Kultūra ir gamta“ partnerė. Rezidencijos kuratorė rašytoja Gintare Adomaityte rajono bibliotekose organizavo puikius susitikimus su neeiliniais Lietuvos menininkais.

Birželio 16 d. savo parodą „Nerimo parafrazės“ pristatė tapytojas Ričardas Garbačiauskas. Tai buvo pirmasis rezidencijos renginys. Jame dalyvavo ir apie tapytojo kūrybą kalbėjo menotyrininkė dr. Dalia Karatajienė. Ji apžvelgė tapytojo abstraktaus žanro kūrinius, kurie autoriui gimė klausantis J. S. Bacho „Brandenburgo koncertų“. Šią parodą bibliotekoje galima aplankyti iki liepos 5 d. Džiugu tai, kad po renginio bibliotekoje LRT radijo „Ryto allegro“ korespondentė Alma Valantinienė  kalbino autorių. 

Birželio 21 d. Ignalinos gyventojai susitiko muzikos ir vaizdo vakare „Vasaros, dienos, minutės“, kuriame dalyvavo Auksinių scenos kryžių laureatai kompozitoriai Mindaugas Urbaitis ir Marija Paškevičiūtė. Menininkai papasakojo apie tai, su kokiais iššūkiais susiduria kuriantieji muziką, pasiūlė pasiklausyti ir  pasižiūrėti ištraukų iš baletų „Procesas“, „Dienos, minutės“, kuriems muziką jie sukūrė. Buvo įdomu sužinoti apie kompozitorių „virtuvę“.

Birželio 23 d. bibliotekoje lankėsi LAB kultūrinių veiklų kuratorė Janina Vileikienė, ji susirinkusiems pristatė projektą „Skaitinių valandėlė: paprasti garsiniai tekstai ypatingam skaitytojui“. Renginyje „Žodžio galia“ buvo kalbama ir diskutuojama apie garsinių leidinių seriją žmonėms, kurie dėl amžiaus ar dėl kitų priežasčių negali skaityti įprasto teksto spausdinto teksto ar klausytis įprasto garsinio leidinio.

Birželiui svilinant alinančia kaitra ir didžiasaliečius aplankė menininkų rezidencijos „Kultūra ir gamta“ nariai aktorė Lina Bocytė Garbačiauskienė, poetai Alvydas Valenta, Ramunė Brundzaitė ir rezidencijos šeimininkė, prozininkė Gintarė Adomaitytė. Susirinkusiems ir svečiams muzikinius kūrinius dovanojo Ignalinos rajono Didžiasalio kultūros centro laisvalaikio organizatorė Valentina Sinkevič. Kultūros darbuotojas Juozas Navickas ir įgarsino šį renginį, nes jis vyko lauke, baltų beržų pavėsy. Gretimo namo žmonės net iš savo balkonų ar nuo laiptinės suoliukų galėjo stebėti kas vyksta. Vienus gal dar vis gąsdina paplitusio viruso grėsmė, kitus – alinantis karštis.

Rami, kukli ir karšta Joninių popietė Ceikiniuose. Paklausyti eilių pakvietė garbingi Ceikinių bibliotekos svečiai – rezidencijos „Kultūra ir gamta” nariai: poetė Ramunė Brundzaitė ir Gintarė Adomaitytė, aktorė Lina Bocytė Garbačiauskienė, „Meno bangų“ rezidentė, kultūrinių veiklų vadovė iš LAB Janina Vileikienė. Visi įžengė pro Joninių vartus kartu pasibūti, paklausyti eilių ir muzikos. Renginio pradžioje Joninių laužą užkūrė gerbiamas seniūnas Saulius Zabolevičius. Renginį vedė Raimonda Dudėnaitė ir Ona Martinėnienė. Norintys galėjo žaisti šaškėmis ar susirišti po Joninių arbatėlę su Ema Trapikienė.
Renginyje dalyvavo vietinis muzikos mėgėjų folkloro ansamblis „Serbenta”, vietinis muzikos mėgėjų jaunimo ansamblis „DivErsa”.Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie rado laiko, nepabijojo karščio ir atvyko pas mus. Už pagalbą nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.